Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon

13
Mar 2024

10:00

DATO: 13.-14. mar 2024

TID: 10:00 – 15:00

STED: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

PRIS: Kr 4290,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell.

Etter flere år med tradisjonelle spekematprodukter dukker det stadig opp nye produkter og kopier av internasjonale spekeskinker og spekepølser. Disse har ofte annet utseende og smak enn de tradisjonelle produktene vi er vant til her i landet. Dette kurset vil ta for seg produksjon og teori av «nye» og tradisjonelle spekematprodukter, og hva som er de største ulikhetene på spekemat i land vi ønsker å sammenligne oss med.

Kursinnhold

  • Råvarens betydning i spekematprodukter
  • Hjelpe og tilsetningsstoffer
  • Metodikk ved spekepølseproduksjon og produksjon av hel spekemat.
  • Røyking
  • Salt og saltmetoder for optimalt nivå i spekemat
  • Reseptoppbygning og bruk av melkesyrebakterier
  • Praktisk produksjon av spekematprodukter
  • Produktevaluering av diverse spekematprodukter fra ulike land.

Mye av tiden kommer til å foregå i Nofima sitt pølsemakeri, ta gjerne med eget arbeidstøy om mulig.

Her finner du mer informasjon om kurset og hvordan du melder deg på: Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon | Nofima

Foto: Joe Urrutia, Nofima