Dagskurs i produksjon av hel spekemat

28
Oct 2021

10:00
  Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

[tb_google_map address="Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge" height="150px"]

Dagskurs i produksjon av hel spekemat

Det er i dag mange rundt i vårt vidstrakte land som produserer spekematprodukter av hele muskler, enten det er av svin, storfe, rein, elg eller hjort eller helt andre dyreslag. Det er et mangfold av produkter ofte av helt ulik karakter. Noe smaker salt, noe smaker modnet, noe er røkt eller urøkt, noe er fast mens annet er mykt, noe er trevlete og seigt mens annet igjen er mørt og godt. Ofte er det jo slik at de fleste har vært innom flere av disse variantene med sine produkter og innimellom er det slik at vi ikke skjønner helt, for vi gjorde det jo på samme måte sis. Dette er noe av det vi skal diskutere på denne dagen, og forhåpentligvis gi deltagerne noen verktøy slik at vi på sikt kan få mere stabile produkter på et høyere nivå.

Deltagerne kan ta med egen spekemat til en faglig evaluering og måling av aW og pH. Dersom kurset blir digitalt, blir det mulighet for å sende produktene til Nofima Ås for vurdering.

Dato: 28. oktober 2021
Tid: kl 10.00-16.00
Sted: Nofima Ås
Pris: kr 1500,-

Påmeldingsfrist er 20. oktober, og påmeldingen er bindende. Det tas forbehold om at kurs kan måtte digitaliseres mtp. smittesituasjonen vedrørende koronapandemien.

Følg linken for mer informasjon og påmelding: https://nofima.no/aktivitet/dagskurs-i-produksjon-av-hel-spekemat/

https://nofima.no/aktivitet/dagskurs-i-produksjon-av-hel-spekemat/