Lokalmatverksted

15
Oct 2019

9:30
  Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway

Lokalmatverkstedet er en arena der du kan hente ny kunnskap, trene på praktiske ferdigheter i tillegg til å bygge nettverk med fagpersoner og andre lokalmatprodusenter! Bli med på lokalmatverksted og lær hvordan du kan skape lønnsomhet gjennom å selge råvaren tre ganger – produkt, måltid og opplevelse!

For å gjøre lokalmat lønnsomt må man beherske mange fag – deriblant råvareproduksjon, matproduksjon, salg, markedføring, økonomi og ledelse. Lokalmatprodusenter jobber ofte alene, og har behov for et praksisfellesskap.

Kompetansenettverket Lokalmat øst i samarbeid med Økologiprogrammet Nofima (finansierte av LDIR), Bondens marked, Norges Bondelag og Norsk Bonde- og småbrukarlag ønsker velkommen til lokalmatdager på Ås. Målgruppen er lokalmatprodusenter, serveringssteder og andre som jobber med å sette lokalmat på menyen.

Velkommen til spennende og lærerike dager

Påmelding til høyre på siden.

Dag 1: 09.30 – 16.30, middag fra 17.00 – ca19.00.  Dag 2: 08.30 – 15.30

Bli inspirert

  • Betydningen av gode relasjoner – fra bonde til kunde v/Olav Lie-Nilsen, Thorbjørnrud Gård
  • Sosiale medier gir effekt på salget v/ Anita Øygard, Reksta Villsau)
  • Lokalmat.no – internettets utstillingsvindu v/ Matmerk
  • Mat med utsikt og innsikt v/ Marius Haugaløkken, Gjendesheim turisthytte, DNT

Lær noe nytt

Det blir kurs innen produksjon av kjøtt, baking og vegetabil, samt kurs i kalkyle og økonomi. Bli med på det kurset som passer best for deg! Kursene går i parallelle seksjoner, du må derfor velge ett kurs.

Vær sosial

Etter første dag på Lokalmatverkstedet inviteres deltagerne til felles middag sentralt i Ås. Lokalmatverkstedet avsluttes med en felles lokalmatbuffet med produkter laget på kursene.

Faglige innlegg og kurs

(med forbehold om små endringer)

TIRSDAG 15. OKTOBER

09.30 Registrering, kaffe og litt å bite i
10.00 Velkommen til Lokalmatverkstedet på Ås v/ Cecilia M. Kippe, Nofima
10.15 INSPIRASJON
Betydningen av gode relasjoner – fra bonde til kunde v/ Olav Lie-Nilsen, Thorbjørnrud Gård
Sosiale medier gir effekt på salget v/ Anita Øygard, Reksta Villsau
Lokalmat.no – internettets utstillingsvindu v/ Matmerk
Mat med utsikt og innsikt v/ Marius Haugaløkken, Gjendesheim turisthytte, DNT

Presentasjon av deltagere, gruppevis

12.00 Lunsj og mingling

13.30 LÆR NOE NYTT (merk at du kun kan delta på ett kurs)
Kurs 1: Vi tar i bruk lokalt mel, og baker grovbakst til pølser og hamburgere, og velduftende søtbakst til kaffen v/bakeren på Nofima
Kurs 2: Vi utnytter slakt av kje og lam, og produserer hel spekemat (fenalår), og lager pølser og burgere av lam og kje v/pølsemakeren på Nofima
Kurs 3: Økologisk videreforedling av frukt og bær. Vi praktiserer bruk av økologisk pektin i bærgeléer, og lager bl.a. gresskarchutney og annet smakfullt tilbehør av høstens frukt og bær.
v/ kokk Bjørnar Amdahl (The Well) og rådgiver innen frukt/bær på Nofima
Kurs 4: Bli bedre – hele tiden!
– Selger du produkter kunden din vil ha til rett pris, der kunden er? Det blir oppgaver og gruppearbeid. v/ Matmerk

16.00 Vi avslutter dagen med en kort oppsummering

17.00 Middag sentralt i Ås. Arr: Norges Bondelag

ONSDAG 16. OKTOBER

08.30 Lokalmatverkstedet åpner – kursene fortsetter
11.00 Pause med småmat
12.00 Lokalmatverkstedet – kursene fortsetter
14.30 Matopplevelser med lokalmatbuffet laget med produkter fra kursene v/ kokk Bjørnar Amdahl
15.30 Avslutning

Vel hjem!
Les mer og påmelding på Nofimas nettsider.