Ville urter til foredling og glede (2 dager)
27
Jun 2022
10:00
Borealis Gourmet, Langnesveien, Talvik, Norge
Dato: 27. og 28. juni
Tid: Oppstart kl 10 (27. juni) – avsluttes kl 16 (28. juni)
Sted: Borealis Gourmet, Isnestoften, 9540 Talvik
Vil du lære mer om ville urter, og hvordan de kan brukes i matlaging og for salg? Da kan dette kurset være noe for deg.
Kursholder Toril Bakken Kåven eier og driver Nordlysmat, som har drevet med bær- og urtesanking og foredling i over 25 år. Hun tar oss med ut på sanking, men lærer oss også hvordan vi kan konservere og foredle ulike urter vi finner i nærområdet.
Målet med kurset er å gi deltakerne en innføring i de viktigste ville urtene, hvordan de kan konserveres og brukes til matlaging. Med denne kunnskapen får man økt motivasjon til å sanke ville urter, og lærer noen enkle metoder for å lage produkter for salg eller servering. Man blir ikke utlært på temaene, men får en «grunnmur» for å bygge ut egen kunnskap og evt drift, og får en ide om hvor man kan finne mer informasjon.
- Basiskunnskap om urtesanking med utgangspunkt i lokalområdet.
- Basiskunnskap om næringsaspekt, giftighet og hva er lov og ikke lov å sanke.
- Basiskunnskap om konservering av urter.
- Praktiske øvelser: vi drar ut, sanker urter og lærer i praksis.
- Praktiske øvelser: vi lager enkle retter og konserverer i smått.
Mer info og påmelding:
https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true