Partering av Rein, bruk av stykningsdeler, pølse/farseproduksjon

14
Feb 2022

14:00
  3 Kalver, Sørvikaveien, Dønna, Norge

DATO: 14. februar

TID: kl 14.00 – 20.00

STED: https://www.trekalver.no/apningstider-og-beliggenhet

 

Hvilken del av dyret kan brukes til hva? Gjennom praktiske øvelser skal deltagerne få kunnskap om bedre utnyttelse av rein til ulike produkter som pølser og andre kjøttprodukter.

På dette kurset vil du lære praktisk nedskjæring av rein, og hvordan stykningsdeler og produksjonskjøtt kan utnyttes i produksjon av kjøttvarer til forskjellig formål.

Vi lærer å lage noen gode retter med godt tilbehør, samt ett par forskjellige pølser og farser.

 

Kurslærer er Svein Jæger Hansen. Han er en av Norges fremste innen bruk av Rein og Vilt. Han har gitt ut to kokebøker med rein og vilt som gourmet mat. Han har jobbet i snart 30 år ved Meyergården Hotell på Mo i Rana, de fleste årene som kjøkkensjef. Han er meget dedikert til bruken av rein og vilt i sin matfilosofi.

 

PÅMELDING/MER INFO: https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs/_/attachment/inline/eb0b4197-f650-4076-a684-c2d6732909b5:46942fe28b911ad03ae5f97c0b4f8822594138c0/Kursmal%20rein%20februar%202022.pdf