Sylting og fermentering av grønnsaker

08
Mar 2023

0:00
  Reinsfjellveien 69, Reinsfjellveien, Tvedestrand, Norge

[tb_google_map address="Reinsfjellveien 69, Reinsfjellveien, Tvedestrand, Norge" height="150px"]

DATO:  8. mars

TID:  kl 9 – 16

Ved bruk av metoder som sylting og fermentering skal deltakerne lære hvordan ta vare på og bedre utnytte grønnsaker. Gjennom oppskrifter tilpasset råvarene, skal deltakerne bli inspirert til å kunne gi sine kunder unike smaksopplevelser og mulighet til å se hvordan råvarene kan brukes på nye måter. Utstyr, mattrygghet, emballering og lagring tilknyttet produktene vil inngå i kurset, som gjennomføres som en demo med smaksprøver underveis.

Kurset er for deg som ønsker å lære mer om videreforedling av grønnsaker, grønnsaksforedlingsbedrifter eller produsenter med mindre enn 10 årsverk, som har planer om å starte opp med lokal grønnsaksforedling.

Kursholder Britt E. Fossdal etablerte Designkokken Ltd. i 2009 og er freelancekonsulent innen mat. Hun driver også Størdal Gård sammen med mannen Øyvind med smågrisproduksjon, videreforedling av kjøtt, gårdsutsalg og servering. I tillegg holder Britt kurs og foredrag for så vel lokalmat-produsenter som næringsmiddelbedrifter. Hun har bred erfaring fra kokkeyrket og har bidratt som faglig støttespiller i en rekke matrelaterte prosjekter, bl.a. som mat- og miljøveileder for DEBIO og besøkskonsulent for Kompetansenettverket SØR.

For mer informasjon og påmelding:

https://nofima.no/arrangementer/kurs-i-sylting-og-fermentering-av-gronnsaker/