Framtidens brød med fortidas korn

15
Feb 2022

10:00
  Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge

[tb_google_map address="Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge" height="150px"]

DATO: 15. – 16. februar 2022 – FAGDAGER MR-MAT 22

Fellesforedrag alle bransjer 10 – 14
Bakekurs starter 15.30 – 18.30 (15/2)
Bakekurs fortsetter 09.00 -15.30 (16/2)

 

Innhold i kurset

Grunnkurset «Framtidens brød med fortidas korn» går over to dager og gir deg både teoretisk og praktisk kunnskap om baking med lokalt mel og gamle kornsorter. Vi baker med spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og gjær. Du får med deg både gode oppskrifter og fersk bakst fra kurset. Det er tilbud om deltakelse i bakenettverk etter endt kurs.

Kurset har både en teoretisk del, som gir deg grunnlag for å forstå forskjellene mellom gamle og moderne sorter, og variasjonene man må forholde seg til når en baker med lokalt mel og en praktisk del som gir deg egne erfaringer under veiledning og erfaringer med forskjellige baketeknikker tilpasset de ulike sortene.

Kursholdere
Cecilie Røli og Torunn Hernes Bjerkem er Gullimunns bakekursinstruktører, som til daglig holder til på gårdene Bjerkem og Rølia i Henning i Steinkjer. De er begge økobønder og dyrker gamle kornsorter. De har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster.

 

For spørsmål og påmelding
Beth Tronstad |97594332| bjotro@trondelagfylke.no
www.matnavet.no

Link til påmelding: http://www.matnavet.no

 

Deltakerbegrensning kan komme ift. smitteanbefalinger fra FHI. Vel møtt til praktisk læring!