Tilberedning og servering av lokalmat (på MR-MAT)

14
Mar 2023

10:00
  Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge

[tb_google_map address="Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge" height="150px"]

DATO:  14 – 15 mars

TID:  kl. 10.00 – 15.30

I dette kurset tar Kristina oss med i en reise inn i hennes verden. Hvor best mulig utnyttelse av lett tilgjengelige råvarer legger grunnlaget for smaksopplevelser med en liten twist. Ingrediensene er hentet gjennom årstidene i hennes nærmiljø og tilberedt på måter som er litt «utenfor boksen.» Gjennom kursdagene vil det bli fokus på viktigheten av god menyplanlegging. Kursdeltakerne får bli med på Kristina sin utforming og sammensetning av en fler-retters meny. «Gøy med garnityr», foredling av råvarer i sesong, hvordan hente det beste ut av hvert stykke kjøtt/fisk og dessert. Det blir praktisk gjennomgang av sous vide teknikken som bidrar til lang holdbarhet og ivaretar produktets egenskaper og smak.

Kursholder: Kristina Svinvik eier og driver Svinvik Gard sammen med Tore Svinvik – odelsguten. De tok over gården som da var et melkebruk i 2019 og har sammen gjort de endringer som var nødvendige for å kunne utnytte egen kompetanse best mulig. Fra melkebruk til serveringssted med mål om å ta gjestene med på en smaksreise av dimensjoner.

 

For mer informasjon og påmelding:   https://trondelag.pameldingssystem.no/fagdager-mr-mat-14-15-mars-2023#/program