Grunnkurs i siderproduksjon

03
Nov 2021

18:00
  Promenaden 3, 5730 Ulvik, Norge

[tb_google_map address="Promenaden 3, 5730 Ulvik, Norge" height="150px"]

Interessen for norsk sider er økende! Større fokus på matopplevelser generelt og stadig mer matinteresserte turister bidrar til at serverings-næringen trenger norsk drikke med høy kvalitet.

 

DATO: 3.-5. november 2021

TID: Start kl.18.00 (dag 1 på Syse Gard), slutt kl. 16.00 (dag 3)

STED: Brakanes Hotel, Ulvik i Hardanger, Promenaden 3, 5730 Ulvik.

PRIS:  3200,- pr. deltager inkl. lunsj, kaffe/te og kursmateriell alle dagene. Det inngår matservering (3.nov) og middag (4. nov) med sidersmaking i prisen

Grunnkurs i jus og sider gir en gjennomgang av råvarer, kvalitet og prosesser for pressing av epler/frukt til jus og siderproduksjon. Kurset innledes med en gjennomgang av grunnprinsipper, definisjoner, metoder og historie. Tradisjon er viktig, men med et stort spenn i kundegrunnlaget for norsk drikke, gir det muligheter for alle – både de som vil produsere sider for folk flest og for de som vil strekke seg etter den mest eksklusive drikken.

Det blir gjennomgang av sorter, blandinger og modningsgrad på eple/frukten, i tillegg til håndtering av jusen før gjæring. Vi ser på gjæring: spontan- eller styrtprosess og målinger i første del av gjæringsprosessen. Valg av utstyr og regelverk for tilvirking, avgifter på drikkevarer og lagerstyringsprinsipper vil bli gjennomgått.

MÅLET MED KURSET Kurset vil gi en innføring i produksjon av jus og sider med gjennomgang av de viktigste trinnene i produksjonen, regelverket som gjelder og hva som kreves for å oppnå drikke av god kvalitet.

MÅLGRUPPE Lokalmatprodusenter innen frukt- og drikkeproduksjon med mindre enn 10 årsverk. Det er en fordel med noe erfaring i pressing av frukt og/eller deltakelse på Innføringskurs i siderproduksjon (Stavanger 1. okt. eller Øystese/Siderfestivalen 8. eller 9. okt.)

Les mer om kurset og påmelding:

https://nofima.no/arrangementer/grunnkurs-i-siderproduksjon/