Kurs i fermentering med Will Moffat fra b.culture

08
Jun 2023

8:00
  Mosjøen videregående skole studiested Marka, Hongaardsvegen 33 8658 Mosjøen

[tb_google_map address="Mosjøen videregående skole studiested Marka, Hongaardsvegen 33 8658 Mosjøen" height="150px"]

DATO:  8. juni

TID:  Kl 8 – 16

 

Sammen med kursholder Will Moffat vil vi lære om fermentering og konservering av matråstoff. Dette kurset vil fokusere på innledende matkonserverings- og fermenteringsprinsipper og vil omfatte teori og praktiske aktiviteter. Vi vil begynne med å gi en viktig oversikt over metoder og teknikkerfer som bl.a. innebærer lakto-gjæring av frukt og grønnsaker. Vi vil også sette teorien i praksis på kjøkkenet.

Detaljert program blir sendt ut til påmeldte før kursstart.

Om kursholder:

b.culture ble grunnlagt av Will Moffat og Mikael Svensson i november 2020. Mikael Svensson står bak restaurant Kontrast, og hadde et ønske om å få produsert en spesifikk miso som ikke var tilgjengelig på det norske markedet, samt muligheten for å utnytte ulike biprodukter fra Kontrast og foredle det til noe som kunne gjenbrukes i menyen eller til og med selges. Dette var begynnelsen på b.culture.Det grunnleggende konseptet til b.culture er å jobbe så lokalt som mulig, implementere teknikker fra hele verden for å forvandle biprodukter fra Kontrast og andre kilder til nye unike produkter. Les mer om b.culture her  https://www.aperitif.no/artikler/maksimal-smak-av-avfall,514919

 

For mer informasjon og påmelding:   https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true