Foredling av viltkjøtt
15
Feb 2022
10:00
Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge
DATO: 15. – 16. februar 2022 – FAGDAGER MR-MAT 22
Fellesforedrag alle bransjer kl. 10 – 14
Kjøttkurs starter kl. 15.30 – 18.30 (15/2)
Kjøttkurs fortsetter kl. 09.00 -15.30 (16/2)
Stadig flere ønsker å selge eget kjøtt, både vilt og tamdyr. Dette krever økt kunnskap om råvarer, anvendelse og foredlingsteknikker. Samtidig øker kundenes krav til foredlede produkter. For å dekke dette behovet trenger man godt råstoff og god foredlingskunnskap! Derfor tilbyr vi kurs og beslutningsstøtte. Dette er viktig for å sikre mat med kvalitet og mat som er trygg.
Innhold:
- Praktisk kurs med noen teoretiske tema innen skjæring og foredling av kjøtt, med fokus på vilt/hjort.
- Innføring i kjøtt- og farseteknologi. Salting og tørking. Kalkulering og prissetting.
- Praktisk nedskjæring med fokus på stykningsdeler, råvarekvaliteter og anvendelse.
- Praktisk produksjon av farseprodukter.
- Faglitteratur deles ut på kursdagene.
Ressurspersoner:
Knut Arne Slettabakk (Stranda vgs), Tom Chr. Johannessen (Nofima) og Lars E Jørgenvåg (Matnavet på Mære)
For spørsmål og påmelding:
Beth Tronstad |97594332| bjotro@trondelagfylke.no
www.matnavet.no
Link til påmelding : http://www.matnavet.no Fagdager MR-mat 22
Deltakerbegrensning kan komme ift. smitteanbefalinger fra FHI. Vel møtt til praktisk læring!