Foredling av viltkjøtt

15
Feb 2022

10:00
  Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge

[tb_google_map address="Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge" height="150px"]

DATO: 15. – 16. februar 2022 – FAGDAGER MR-MAT 22

Fellesforedrag alle bransjer kl. 10 – 14

Kjøttkurs starter kl. 15.30 – 18.30 (15/2)

Kjøttkurs fortsetter kl. 09.00 -15.30 (16/2)

 

Stadig flere ønsker å selge eget kjøtt, både vilt og tamdyr. Dette krever økt kunnskap om råvarer, anvendelse og foredlingsteknikker. Samtidig øker kundenes krav til foredlede produkter. For å dekke dette behovet trenger man godt råstoff og god foredlingskunnskap! Derfor tilbyr vi kurs og beslutningsstøtte. Dette er viktig for å sikre mat med kvalitet og mat som er trygg.

Innhold:

  • Praktisk kurs med noen teoretiske tema innen skjæring og foredling av kjøtt, med fokus på vilt/hjort.
  • Innføring i kjøtt- og farseteknologi. Salting og tørking. Kalkulering og prissetting.
  • Praktisk nedskjæring med fokus på stykningsdeler, råvarekvaliteter og anvendelse.
  • Praktisk produksjon av farseprodukter.
  • Faglitteratur deles ut på kursdagene.

Ressurspersoner:
Knut Arne Slettabakk (Stranda vgs), Tom Chr. Johannessen (Nofima) og Lars E Jørgenvåg (Matnavet på Mære)

For spørsmål og påmelding:
Beth Tronstad |97594332| bjotro@trondelagfylke.no
www.matnavet.no

Link til påmelding : http://www.matnavet.no Fagdager MR-mat 22

Deltakerbegrensning kan komme ift. smitteanbefalinger fra FHI. Vel møtt til praktisk læring!