Grunnkurs i siderproduksjon – i Hjelmeland

19
Oct 2023

17:00

DATO: 19. – 21. oktober

TID: Oppmøte første dag kl 17 hos Apal Sideri, Sæbøvegen 35, Hjelmeland

 

Kurset vil gi en innføring i produksjon av jus og sider med gjennomgang av de viktigste trinnene i produksjonen, regelverket som gjelder og hva som kreves for å oppnå drikke av god kvalitet.

Det blir gjennomgang av sorter, blandinger og modningsgrad på eple/frukten, i tillegg til håndtering av jusen før gjæring. Vi ser på gjæring: spontan- eller styrtprosess og målinger i første del av gjæringsprosessen. Valg av utstyr og regelverk for tilvirking, avgifter på drikkevarer og lagerstyringsprinsipper vil bli gjennomgått.

Kursholdere

Eivind Vangdal, tidligere frukt- og siderforsker ved NIBIO Ullensvang forskingssenter på Lofthus. Han bidrar med sin unike kunnskap om siderproduksjon sammen med Guro Helgesdotter Rognså. Hun har doktorgrad innen molekylær gastronomi, er sommelier og dommer i flere norske mat- og drikke konkurranser.

Program

Torsdag 19. oktober:

Besøk hos Apal sideri. Oppmøte kl.17 på sideriet i Sæbøvegen 35, Hjelmeland. Her blir det presentasjoner, undervisning, omvising, sidersmaking og mat.

Fredag 20. oktober:

Undervisning på Smaken av Ryfylke, Vågavegen 44, Hjelmeland. Besøk OmCider, Bygdavegen 36, Hjelmeland. Middag med sidersmaking på Smaken av Ryfylke sammen med produsentene fra Apal Sideri, OmCider, Buhagen og Eiane Gard

Lørdag 21. oktober:

Undervisning på Smaken av Ryfylke Etter lunsj er det besøk hos Buhagen og Eiane Gard Slutt kl 16.30

 

Mer informasjon og påmelding: