Grunnkurs i siderproduksjon

27
Apr 2022

18:00
  Brakanes hotel, Promenaden, Ulvik, Norge

[tb_google_map address="Brakanes hotel, Promenaden, Ulvik, Norge" height="150px"]

DATO:  27.-29. april

TID:  Start kl.18.00 (Brakanes Hotell), slutt kl. 17.00 (dag 3)

 

MÅLET MED KURSET
Kurset vil gi en innføring i produksjon av jus og sider med gjennomgang av de viktigste trinnene i produksjonen, regelverket som gjelder og hva som kreves for å oppnå drikke av god kvalitet.

INNHOLD
Grunnkurs i jus og sider gir en gjennomgang av råvarer, kvalitet og prosesser for pressing av epler/frukt til jus og siderproduksjon. Kurset innledes med en gjennomgang av grunnprinsipper, definisjoner, metoder og historie. Tradisjon er viktig, men med et stort spenn i kundegrunnlaget for norsk drikke, gir det muligheter for alle – både de som vil produsere sider for folk flest og for de som vil strekke seg etter den mest eksklusive drikken. Det blir gjennomgang av sorter, blandinger og modningsgrad på eple/frukten, i tillegg til håndtering av jusen før gjæring. Vi ser på gjæring: spontan- eller styrtprosess og målinger i første del av gjæringsprosessen. Valg av utstyr og regelverk for tilvirking, avgifter på drikkevarer og lagerstyringsprinsipper vil bli gjennomgått.

MÅLGRUPPE
Lokalmatprodusenter innen frukt- og drikkeproduksjon med mindre enn 10 årsverk. Det er en fordel med erfaring i pressing av frukt. Innføringskurs eller oppfølging via nettverk rundt oppstart dekker også behovet for forkunnskap.

KURSHOLDER: Eivind Vangdal, Eivind Vangdal Siderråd AS,
M: 906 28 035 eivind.vangdal@kvamnet.no

PÅMELDING: https://www.deltager.no/event/grunnkurs_siderproduksjon#init

 

Ved behov for mer info, kontakt Aud Slettehaug, Kompetansenettverk for lokalmat VEST

E-POST: aud.slettehaug@vlfk.no

M: 47 37 57 39