Grunnmodul Fjellost og praktisk ysting av mjukost

20
Feb 2024

11:00

DATO: 20.-22. februar 2024.

TID: Startar kl. 11.00 20.02.24 – slutt 22.02.24 kl. 17.00

STAD: Hol, Rueslåtten Ysteri og Hol Ysteri,  Nerolsgutu 7, 3576 Hol

Kurset gir deg grunnleggende teori og praksis i å lage fjellost/fast kvitost av kumjølk og/eller geitemelk. Modning og stell av skorper. Praktisk ysting av mjukost. Flytskjema og bruk av kulturer. Reinhald og vask, drift av ysteri i teori og praksis. Kurset krev forkunnskap innføringskurs i ysting  eller tilsvarande erfaring for å delta.

Oppstart i Hol, med lunsj kl. 11.00 tirsdag 20. februar – torsdag 22.02.24 kl. 17.00. Overnatting i Hol er ordna for kursdeltakere – gi beskjed ved påmelding om allergier og overnatting

PRIS: Kr 3600 inkludert lunsj, middag og ostesmaking – gi beskjed om allergiar.

Overnatting og frukost kjem i tillegg. Gi beskjed om du vil ha overnatting.

PÅMELDING: Paamelding.sjh@vlfk.no

Påmeldingsfrist innan 15. februar 2024.

LITTERATUR: Ysteboka, bestille på Fagbokforlaget