Pølseproduksjon – farsemetodikk
01
Dec 2020
10:30
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Digitalt kurs i Pølseproduksjon – farsemetodikk
Dette kurset tar for seg den optimale resepten og metodikken ved å produsere pølser av en høy kvalitet.
Ja, mye kan gå galt men har man kunnskapen blir det bra pølser hver gang.
Kurset varer fra kl. 10.30 – 14.00. Påmeldingslenke på siden.
Dere vil å gjennom følgende:
- Røyk er røyk, eller hva menes med flytende røyk?
- Har det noen betydning når man tilsetter de ulike ingredienser? Og hvorfor?
- Alle sier at man må ha farsen kald, hvorfor? Eller må man det?
- Skal man spe med melk/vann, hva er forskjellen?
- Er det ett fett hvilket fett man bruker?
- Tarmer til ulike pølsevarianter. Inkludert behandling av tarmer før bruk.
- Mel i pølsene, er det nødvendig?
- Temperaturer under røyking og varmebehandling.
- Ulike pølsevarianter og andre kjøttprodukter, man skal etter kurset kunne lage en farse på optimal måte og forstå ingrediensene.
Kurset arrangeres av Nofima AS på Ås – i regi av kompetansenettverk for lokalmat Øst