Fermentering

17
Nov 2023

15:00

Mosjøen Videregående skole, Kippermovegen 2, 8661 Mosjøen.

Tid: 17. november, kl. 15:00-20:00 og 8. november kl. 09:00-17:00.

Fermentering er en samlebetegnelse på konserveringsmetodene eddikgjæring, melkesyregjæring og alkoholgjæring. I denne gjæringsprosessen brytes karbohydratene langsomt ned, og organiske syrer, som melkesyre, produseres. Metoden har tradisjonelt blitt brukt for å skape nye smaker, samt å forlenge holdbarheten på maten. I de siste årene har det også vært et stort fokus på helsefordelene man oppnår ved å spise fermentert mat.

For å delta på kurset er det er en fordel av man har litt erfaring med fermentering, men det er ikke et krav. Det blir en gjennomgang av grunnprinsippene for fermentering, hva man trenger av utstyr, og hvordan en fermenterer på en sikker måte. Det skal undervises i teori, men det blir også praktisk arbeid på kjøkkenet hvor man får eksperimentere med ulike mat-/drikkeprodukter for å skape spennende smaker. Produktene som produseres under kurset kan tas med hjem sammen med et enkelt hefte med teori og oppskrifter. Det legges opp til felles lunch både fredag og lørdag, og de som ønsker kan delta på en middag fredag kveld.

Kursholder: Will Moffat, b-culture og Rina Van Nuland, Gryteselv Fjellgård.

Mer informasjon og påmelding: Kurs – Nordnorsk kompetansesenter MAT (nnkmat.no)