Pølsemaker, pølsemaker, hvor har du gjort av deg?
04
Nov 2020
9:00
Osloveien 1, Ås, Norge
Et grunnleggende kurs i kjøttproduksjon
4. – 5. november 2020 på Nofima, Ås
Pølser er noe de fleste aldri blir lei. Pølser passer i alle anledninger og man har mulighet å finne sin egen favoritt. Men, for å kunne lage gode farseprodukter trenger man kunnskap, noe dette kurset vil gi i både teori og praksis.
Vi ser for oss to kunnskapsrike dager med pølser i lange baner – grove/fine, tykke/tynne, milde/sterke, røkte/urøkte og deltagernes egne forslag. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.
Målet med kurset
- Deltagerne skal lære å lage sine egne resepter
- Deltagerne skal lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
- Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølseproduksjon
Målgruppe
Småskala kjøttprodusenter, med mindre en 10 årsverk, som driver med eller tenker på å starte opp med lokalmatproduksjon
Kursansvarlig er Nofima på Ås. For mer informasjon og påmelding se her.
Redusert kursavgift ved tilleggspåmelding til kurset «Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten» som går 2.-3. november 2020 på Nofima Ås. Se påmeldingsinfo.