Kurs i baking med spelt

12
Nov 2019

0:00
  Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway

To dagers kurs der det bakes med spelt i forskjellige produktkategorier. Et praktisk kurs i baking der fokus ligger på bruk av spelt og forskjellige teknikker samt prosesser for å lage ulike produkter.

Mål

Kurset vil danne grunnlag for større forståelse av bakeprosessen og hva som er mulig å få til med ulike metoder og forståelse av de råvarene som brukes.

Målgruppe

Lokale produsenter som faller inn under Kompetanse-nettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.

KURSINNHOLD

  • Elting og deigoppbygging
  • Burley – sveitsisk landbrød
  • Surdeigsbrød/grovbrød
  • Fredriks speltbrød
  • Wienerbrød/laminerte deiger

Dagene blir en veksling mellom teori og praksis med prat rundt deiger/ baking i bakeriet.

Påmelding på Nofimas nettside. Bindende påmelding innen 31. oktober.