Surdeig – litt videre
05
Apr 2022
9:00
Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Videregående kurs i surdeigsbaking, 5.-6. april. Kurset går over to dager, og er en kombinasjon av praksis og teori.
Kurset gjennomføres med forbehold om smittesituasjonen (Covid-19), og flyttes ved behov.
Kursinnhold
Temaer:
- Forskjellige teknikker
- Bruk av ulike teknikker for å gi variasjon i produktets smak og konsistens
- Hva er surdeig?
- Hvorfor bake med surdeig?
- Hva skjer i en surdeig?
- Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
- Praktisk bruk av surdeig i bakeriet
- Steking og snitting
Kurset forutsetter erfaring med surdeig.
Klikk her for bindende påmelding. Dersom du har problemer med påmelding, kontakt Lily S. Rømcke, tlf: 64 97 02 47 eller lily.romcke@nofima.no.
Påmeldingsfrist 28.03.22.
Målgruppe
Lokale produsenter som faller inn under Kompetansenettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.
Kurset holdes i regi av Kompetansenettverk Lokalmat Øst.