Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster

23
Sep 2022

19:00
  Sjøgata 4, 8200 Fauske, Norge

[tb_google_map address="Sjøgata 4, 8200 Fauske, Norge" height="150px"]

DATO: 23. september

TID: kl. 19.00 – 23.00

STED: Salten Matfestival, Sjøgata 4, 8200 Fauske

 

Dette er et praktisk kurs hvor vi ønsker å gi inspirasjon og kompetanse om spiselige ville vekster fra skog, fjære og eng. Du vil lære å kombinere og sette det sammen til et måltid, i lag med andre lokale råvarer.

Vi starter med en velkomst og smak av ville vekster. Det blir en gjennomgang av allerede sankede vekster og lokale råvarer, før vi deler oss i grupper og lager mat sammen. Du vil få både sankehefte og oppskriftshefte. Kurset avsluttes med felles måltid og samtaler om mulighetene som ligger i de lokale ressursene våre.

Kurset kan blant annet passe for utstillere på Salten mat, og er derfor lagt til fredag kveld etter at salgsbodene er stengt.

Kurset holdes av Margrethe Figved som driver Steinbakken gård i Dyrøy.  Hun er sertifisert nyttevekstkyndig og bruker ville matplanter både i gårdens produkter og i kurssammenheng.

 

Mer informasjon og påmelding:

https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true