Fermenteringskurs (på MR-MAT)

14
Mar 2023

10:00
  Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge

[tb_google_map address="Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge" height="150px"]

DATO:  14 – 15 mars

TID:  kl. 10.00 – 15.30

Kurset starter med grunnleggende teori om fermentering og mikroorganismenes funksjon i et helseaspekt. Fortsetter med inspirasjon om fermentert korn (miso/shoy), belgvekster (tempeh/acarajè), drikker (kombucha/kvass). Vi fermenterer grønnsaker og lærer å kjenne råvaren, den mikrobiologiske prosessen, lagring, feilsøking, og smaksutvikling. Vi smaker på ulike fermenterte produkt og tar spørsmål og svar.
Vi avslutter med kommersielt fokus på salg og marked, lønnsomhet og utstyrstips.

Kursholder: Jenny Neikell, «Surtanten», mathåndverker fra Malmøsom er forfatter til flere prisbelønte bøker om fermentering. Jenny har også produsert fermenterte grønnsaker under varemerket «Surtantens syrade». Med over 20 års erfaring med fermentering er hun etterspurt kursholder som formidler kompliserte sammenhenger på en enkel måte.

 

For mer informasjon og påmelding:   https://trondelag.pameldingssystem.no/fagdager-mr-mat-14-15-mars-2023#/program