Økt utbytte av småfe og geit

22
Sep 2020

11:00
  Moavegen 31, Skjåk, Norge

 

Dato: 22.-23. september 2020

Tid: Dag 1; oppmøte kl 11.00 – 16.00, dag 2; oppmøte kl 09.00-16.00.

Kurset vil gjennom teori og praksis gi deltagerne kunnskap om bedre utnyttelse av småfe, geit/kje til produkter som spekepølser og andre kjøttprodukter. Et mål med kurset er å sette fokus på bedre inntjening på foredling av produkter basert på småfe som råvare. Vertskapsbedriften Skjåkmat v/Skjåk Turistheim og Skeid kro åpner lokalene sine for kurset, og bidrar med sine erfaringer sammen med kursholdere fra Nofima; pølsemakermester Tom Chr. Johannessen og pølsemaker Lene Øverby.

Som deltager vil du:

  • lære å skjære ned småfe og geit for å få best mulig kunnskap om ressursutnyttelse av råvaren i forhold til videre produksjon
  • lære teori og praktisk farse-/pølseproduksjon
  • lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer i pølse- og spekematproduksjon
  • lære å lage sine egne resepter med riktig merking av produkter

For mer informasjon om kurset og påmelding se her: