Her er alle våre kurs.
Kurs i Trygg mat
9:00 Måltidets hus, Richard Johnsens gate, Stavanger, Norge
Nettkurs: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
10:00
Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon
10:00 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Teorikurs for ysteriansatte
18:00 Grindal Salmon Lodge, Orkdalsveien, Rennebu, Norge
Fagdag pommelier – Gabe Cook
10:00 Sjøtunsvegen 32, 6899 Balestrand, Norge
Jus- og saftproduksjon
9:00 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Grunnmodul lokal kjøttforedling
Syltetøy- og geléproduksjon
9:00 Osloveien 1, Ås, Norge
Kurs i mattrygghet og HACCP
Nettkurs: Farse- og pølseproduksjon
Gammelost og smørkurs (på MR-MAT)
10:00 Stranda vidaregåande Skule, Hevsdalsvegen, Stranda, Norge
Fermenteringskurs (på MR-MAT)
Nedskjæring og foredling av kjøtt (på MR-MAT)
Tilberedning og servering av lokalmat (på MR-MAT)
Baking med surdeig og gjær (på MR-MAT)
FAGDAGER LOKAL MAT OG DRIKKE – MRmat
Sylting og fermentering av grønnsaker
0:00 Reinsfjellveien 69, Reinsfjellveien, Tvedestrand, Norge
Inspirasjonskurs – Innlandsfisk på menyen (3 dager)
17:00 Senja matstudio, Finnsæter, Norge
Grunnkurs Vinifisering – årshjulet til vinbonden
15:00 Slinde Vingard, Slinde, Norge
Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
17:30 Tana videregående skole Birkelund 44, 9841 Deatnu/Tana
Kurs i foredling av grønnsaker
Webinar om nedskjæring
Frukt- og bærdesserter
9:30 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Fremtidens bakst
8:45 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Grunnmodul Kjøtt – råvare produksjon og kvalitet (3 samlinger)
10:00 Halsan Kjøtt, Tømtevegen, Levanger, Norge
Innføringskurs i ysting
17:00 Sogn Jord- og Hagebruksskule, Skulevegen, Aurland, Norge
Lefser, flatbrød og baking med urkorn – 3 dager
17:00 Saga Grendehus, Aspemyra 12, 9517 Alta
Kurs i røyking, tørking og salting – digitalt/fysisk
9:00 Juga Mikrobryggeri, Riksvei 892, Lakselv, Norge
Nettseminar Trygg foredling av grønnsaker
9:00
Nedskjæring, pølser og pålegg
9:00 Tana videregående skole Birkelund 44, 9841 Deatnu/Tana
0:00 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Grunnkurs siderproduksjon
16:00 Ulvik, Norge
Røyking, salting og tørking av kjøtt og fisk, 3 dager
17:00 Senja Matstudio, Hamnveien 749,Finnsæter
Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel (5 dager)
17:30 Mosjøen videregående skole, Kippermoen
Bærekraftige matopplevelser – 3 samlinger
0:00 Mosjøen vgs. Avdeling Marka
Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk
9:00 Stavanger Ysteri, Ryfylkegata, Stavanger, Norge
Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster
19:00 Sjøgata 4, 8200 Fauske, Norge
Kurs i sylting og safting – Delta digitalt eller fysisk (3 dager)
17:00 Kjelkebakken gård, Kjosveien 211 9060 Lyngseidet.
Kurs i nedskjæring, pølser og spekepølser (2 dager)
10:00 Borealis Gourmet, Isnestoften, 9540 Talvik
Reinsdyrkurs
14:00 Skarven Kro, Strandtorget 1, Tromsø, Norge
Kurs i pølse- og påleggsproduksjon
Nedskjæring av kjøtt: Storfe, sau, lam og svin (2 dager)
17:00 Kjelkebakken Gard, Kjosveien, Lyngseidet, Norge
Marked 3.0 Sommarkurs: Kalkyler, forhandlings- og marknadsstrategi
11:00 Skarpeteigvegen 2, Kaupanger, Norge
Vidda på menyen – Inspirasjonskurs i samisk matkunst og ølbrygging
11:00 Juga Mikrobryggeri, Riksvei 892, Lakselv, Norge
Ville urter til foredling og glede (2 dager)
10:00 Borealis Gourmet, Langnesveien, Talvik, Norge
Grunnmodul ville nyttevekster fra sjø og land. 4 samlinger
9:00 Inderøy, Norge
Ystekurs – praktisk
8:00 Trondheim Fagskole, Selsbakkvegen, Trondheim, Norge
HACCP kurs (3 dager)
15:00 Borealis Gourmet, Isnestoften, 9540 Talvik
Grunnmodul salg og marked. 3 samlinger
10:00 Mære landbruksskole, Naustgrendvegen, Sparbu, Norge
Temadag – Slakting på egen gård
Sous vide i egen servering – hvordan få bedre lønnsomhet og holdbarhet?
9:00 Mære landbruksskole, Naustgrendvegen, Sparbu, Norge
Grunnkurs i siderproduksjon
18:00 Brakanes hotel, Promenaden, Ulvik, Norge
Kurs i videreforedling av kjøtt med Magnus Thorvik fra Indre Oslo matforedling (2 dager)
10:00 Mosjøen Videregående Skole, Avdeling Kippermoen, Mosjøen, Norge
Introduksjon i Mattrygghet og HACCP serveringsbedrifter og kaféer (digitalt)
GRUNNMODUL for SERVERINGSBEDRIFTER, 3 samlinger. NY DATO!!!
9:00 Måltidets hus, Richard Johnsensgt 4, 4021 Stavanger
Surdeig – litt videre
Ystekurs på Aalan gård – Delta fysisk eller digitalt.
17:00 Aalan gård Lauvdalen 186, 8360 Bøstad
GRUNNMODUL – videreforedling av frukt og bær – 3 samlinger
Kurs i Pølseproduksjon – fra råvare til ferdig produkt (2 dager)
9:00 Bøstranda gårdsslakteri/ Kleiva landbruksskole Øver-Bø 5, 8404 Sortland
Lefser, flatbrød og baking med urkorn
Trygg mat
9:00 Måltidets Hus/Nofima, Richard Johnsensgt. 4, 4021 Stavanger
HACCP-kurs (3 dager)
17:00 Clarion Hotel The Edge, Kaigata 6 Tromsø
HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter
9:00 Rein Styrke AS, Ajastealli 3, 9520 Kautokeino, Norge
Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker. Digital innføring
11:00
Lokalmatskole på Østlandet
9:00 Stiftelsen Norsk Mat, oslo
Foredling av viltkjøtt – digital innføring
15:30
Digitalt – Innføringskurs ysting og kjerning
Fagnettverk: Spekematprodukter fra råvare til ferdig produkt – 3 samlinger
Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker
15:30 Stranda vgs., Stranda, Norge
Framtidens brød med fortidas korn – Digitalt (2 dager)
14:00
Foredling av viltkjøtt
Framtidens brød med fortidas korn
Partering av Rein, bruk av stykningsdeler, pølse/farseproduksjon
14:00 3 Kalver, Sørvikaveien, Dønna, Norge
Nedskjæring og foredling av kjøttprodukter
Praktisk, digitalt ystekurs: bløt blåmuggost og kittost
Grunnkurs i surdeig (digitalt)
Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra, 3 dager NB! NY DATO
Ostesamling med fokus på bløt blåmuggost og kittost (2 dager) NB!!! NY DATO
8:30 Strandli gård, Sekundær Fylkesvei 273, Trofors, Norge
Kurs i nedskjæring av storfe og bruk av råvarer (2 dager) NB!! NY DATO – NYTT STED
10:00 Tana videregående skole, Birkelund 44, 9845 Tana, Tana kommune, Norge
Nettkurs Merking og næringsdeklarasjon
Kurs i bake- og steiketeknikker, 3 dager
18:00 Langøyveien 239, 8404, Sortland, Norge
Budsjett – få det på plass
0:00
Reinslakt på tradisjonelt samisk vis
0:00 Lønsdal, Saltdal, Norge
Kurs i Julepølser
9:00 Birkelund 44, 9841 Deatnu/Tana
9:00 Mosjøen videregående skole, Avdeling Marka, 8658 Mosjøen, Norge
Kurs i Videreforedling av kjøtt (2 dager) – AVLYST!
Pølseverksted
Kurs i innmatproduksjon
10:00 Nofima Ås, Osloveien 1, Ås, Norge
Kurs i trygg mat
9:00 Tordenskjolds gate 65, Kristiansand, Norge
Mattrygghet og HACCP
18:00 Promenaden 3, 5730 Ulvik, Norge
Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk, 4 dager
9:00 Ryfylkegata 13, Stavanger, Norge
Dagskurs i produksjon av hel spekemat
17:30 Innlandsvegen 117, Tromsdalen, Norge
Pølse, spekepølse og metode med Bodil Nordjorde (3 dager)
17:00 Hamnveien 749, Skaland, Norge
Konservering av rotgrønsaker, sursylting for kommersielt sal
10:00 Skulevegen 24, Aurland, Norge
Kurs i røyking av rein og viltkjøtt
11:00 Brurskanken rein, Grane på Helgeland
Innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent
9:00 Måltidets Hus, Richard Johnsens gate 4, Stavanger, Norge
Kaffegodt – dagskurs for søte deiger
Foredling av grønnsaker
Videregående kurs i spekemat
Kurs i nedskjæring og økt utbytte av slakteskrotten
Kurs i surdeigsbaking
Kurs i dyrking og sanking av nyttevekster til mat og drikke
10:00 Suolovuopmi fjellstue, 9525 Maze, Norge
Digitalt lefse og flatbrødkurs med Bodil Nordjore (3 dager)
17:00 Digitalt fra Senja Matstudio
Nettkurs i produksjon av spekepølse og hel spekemat
Nettkurs i farse og pølseproduksjon
Nedskjæring av kjøtt – storfe, sau, lam og gris (3 dager)
17:00 Nordkjosbotn videregående skole, Ringveien, Nordkjosbotn, Norge
Nettkurs i nedskjæring av storfe og andre dyreslag – NY DATO!
Nettkurs – Lokalmat og prissetting
Introduksjon og oppfriskning IK-mat og HACCP
Nettkurs i bruk av pektin i frukt- og bærprodukter
Digitalt HACCP kurs
Grunnmodul lokal kjøttforedling – Tre samlinger totalt
Digitalt ystekurs
18:00
Innføringskurs Ville vekster og smaker. Digitalt på Teams
10:00 Mære landbruksskole, Sparbu, Norge
Grunnmodul videreforedling av frukt og bær – Tre samlinger totalt
Lokalmat i digitale kanaler – 3 nettsamlinger
Cerealfagdagen – digitalt
9:00 Rein Styrke AS, Ajastealli 3, Kautokeino, Norge
Nedskjæring av kjøtt – sau, lam og gris
0:00 Nordkjosbotn videregående skole, Ringveien, Nordkjosbotn, Norge
Innføringskurs ysting og kjerning
8:00 Mære landbruksskole, Mæresvegen, Sparbu, Norge
Nettkurs i nedskjæring av storfe
12:30 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Nettkurs i røyking av kjøtt og fisk
13:00 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Nettkurs i salting av kjøtt til spekemat
Digitale fagdager lokal mat og drikke 2021
12:00 Mære landbruksskole, Mæresvegen, Sparbu, Norge
Det Norske Måltid – Digitalt prisdryss
19:00 Måltidets Hus, Richard Johnsens gate 4, Stavanger, Norge
Kurs i lokal foredling av mjølk, del 2
17:00 Sogn jord- og hagebruksskule, Aurland, Norge
Foredling av bær- og rabarbra
9:00 Torvgata 23, 8005 Bodø, Norge
10:30 Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge
Næringsberegning og merking – kjøttvarer
Pølseproduksjon – farsemetodikk
Kjøttråstoff og reseptoppbygging
Pølsemaker, pølsemaker, hvor har du gjort av deg?
Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten
9:00 Osloveien 1, 1430 Ås, Norway
9:00 Osloveien 1, 1430, Ås, Norge
Spennende bakst med grønn vri
9:00 Nofima Ås, Osloveien, 1430 Ås, Norge
Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer
9:00 Osloveien 1, 1430 Ås, Norge
Økt utbytte av småfe og geit
11:00 Moavegen 31, Skjåk, Norge
Flatbrød – en verden av muligheter
8:45 Osloveien 1, 1430 Ås, Norge
Ekstra innføringskurs i ysting
17:00 Skulevegen 24, 5745 Aurland, Norge
Mat på Mære
9:00 Steinkjer, Norge
Grunnmodul – videreforedling av frukt og bær
Ostesymposium 2020
9:00 Sagvegen 8, 3520 Jevnaker, Norge
MRmat 2020
9:00 Åndalgata 5, 6300 Åndalsnes, Norge
9:00 Nesgata 1, 2004 Lillestrøm, Norge
Videregående kurs i spekematproduksjon
10:00 Osloveien 1, 1430 Ås, Norge
Nedskjæring av sau, lam og gris
0:00 Skoleveien 55, 9308 Finnsnes, Norge
11:00 Osloveien 1, 1430 Ås, Norway
HACCP og mattrygghet
16:30 Kaigata 6, 9008 Tromsø, Norge
GRUNNMODUL KJØTT
0:00 Mosjøen vgs Marka
Kurs i lokal foredling av mjølk, del 1
16:00 Skulevegen 24, 5745 Aurland, Norge
Kurs med bake- og steketeknikker i steinovn
11:00 Fv82 62, 8400 Sortland, Norge
Nedskjæring av rein
9:00 Hannoluoppal 3, 9520 Kautokeino, Norge
Hvordan kan vi selge mer lokalmat fra Agder?
9:30 Hjemme hos Wenche, Vesterveien 138, 4817 His, Norway
Kurs i baking med spelt
0:00 Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway
Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?
17:00 Brakanes hotel, Promenaden, Ulvik, Norway
Knekkebrød- og flatbrødkurs
9:00 Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway
Lokalmatverksted
9:30 Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway