Käsefestival Sand in Taufers, italienske Sør-Tyrol

14
Mar 2024

0:00

Käsefestival Sand in Taufers, italienske Sør-Tyrol.

Dato for turen: 14. – 18. mars 2024.

Selve käsefestivalen foregår fra 15. – 17. mars 2024, kl. 10-19 hver dag.

Sted: Sand in Taufers, Ahrntal, Italia

Käsefestival i Sand in Taufers er en mønstring av ost og andre lokale spesialiteter, om enn ikke alltid fra Syd-Tyrol. I år er for eksempel Norge representert med Gamalost og Pultost. Käsefestival arrangeres annet hvert år og er et arrangement som tiltrekker seg besøkende fra hele Europa. Det er en festival der smak og mangfold står i høysetet, men hovedfokuset er selvsagt på ost, selv om det vil være andre områder å hente inspirasjon fra også. Restaurantene i hele dalen har fokus på ost i matlagingen, og det er flere guidede ostesmakinger i løpet av de tre dagene festivalen varer. Det kaller festivalen et smakslaboratorium, og det blir kokkekunst på direkten i løpet av de tre dagene festivalen varer. Mye å lære. I tillegg til selve festivalen blir det ysteribesøk for å grave litt dypere i den lokal Graukäse, besøk til eplegård og kanskje en vinsmaking.

Vi bor sentralt i Sand in Taufers med gåavstand til festivalområdet.

Vi flyr til München, tar buss derifra til Ahrntal. Bussturen tar fire timer, pluss eventuelle stopp. Vi jobber med et graukäsestopp på østerriksk side. Samme vei tilbake.

Arrangørene bak turen er Sogn Jord og Hagebruksskule, ved Aud Slettehaug aud.slettehaug@vlfk.no og Osteperler mail@osteperler.no

For mer informasjon, se her: Käsefestival 2024, Syd-Tyrol – OSTEPERLER®

Påmelding til Aud Slettehaug, aud.slettehaug@vlfk.no tlf 47375739