Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer

24
Sep 2020

9:00
  Osloveien 1, 1430 Ås, Norge

[tb_google_map address="Osloveien 1, 1430 Ås, Norge" height="150px"]

Dagskurs som tar for seg frukt- og bærprodukter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. Kurset er en kombinasjon av teori og praksis.

Dato: 24. september 2020 (kurset skulle vært gjennomført 9. juni, men er utsatt til 24. september på grunn av korona)

Sted: Osloveien 1, 1430 ÅS

Dagen starter kl 9.00 og avsluttes kl. 17.00

Frukt og bær er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på best mulig måte.

Stadig flere nordmenn ønsker å redusere inntaket av sukker. I nasjonal handlingsplan for bedre kosthold er det satt mål om å øke forbruket av grønnsaker, frukt og bær, grove kornvarer og fisk, og en reduksjon i kostens innhold av mettet fett og tilsatt sukker.

Under kurset vil det bli lagt vekt på produksjon av syltetøy og gelé, hvordan en kan oppnå stabile, gode produkter med redusert sukkerinnhold, og ved bruk av alternative søtningsstoffer. I tillegg gis informasjon rundt regelverk. Kurset vil omfatte både teori, praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

Kursansvarlig er Nofima på Ås. for mer informasjon og påmelding se her.

https://nofima.no/aktivitet/syltetoy-og-gele-med-mindre-sukker-og-bruk-av-alternative-sotningsstoffer/