Framtidens brød med fortidas korn – Digitalt (2 dager)

15
Feb 2022

14:00

DATO: 15. – 16. februar

TID: 15. februar kl. 14 – 21, 16. februar kl. 10-12

STED: Digitalt på Teams, link til kurset sendes ut i forkant

 

Kurset er en del av fagprogrammet på MR-mat 2022  https://trondelag.pameldingssystem.no/mrmat-2022-digitale-fagdager

Fellesforedrag alle bransjer 15. februar kl. 10-14 og vi fortsetter med fem bransjekurs 16.-17. februar.

 

Vi baker med spelt, landhvete, emmer og svedjerug. Det blir bakst både med surdeig og gjær. Kurset har både en teoretisk del, som gir deg grunnlag for å forstå forskjellene mellom gamle og moderne sorter, og variasjonene man må forholde seg til når en baker med lokalt mel og en praktisk del som gir deg egne erfaringer under veiledning og erfaringer med forskjellige baketeknikker tilpasset de ulike sortene.

Kursholdere
Cecilie Røli og Torunn Hernes Bjerkem er Gullimunns bakekursinstruktører, som til daglig holder til på gårdene Bjerkem og Rølia i Henning i Steinkjer.

De er begge økobønder og dyrker gamle kornsorter. De har fordypet seg i sortenes bakekvaliteter og deres helsegevinster.

 

For spørsmål og påmelding: Beth Tronstad |97594332 | bjotro@trondelagfylke.nowww.matnavet.no