Digitalt – Innføringskurs ysting og kjerning
16
Feb 2022
10:00
Dato: 16. februar 2022
Tid: kl 10.00 -15.30, under MR-mat 2022
Sted: Digitalt
Kurset gir innføring i melketeknologi, fermentering, hygiene og mikrobiologi. Vi veksler mellom produksjonsvideo fra ysteriet og gjennomgang av teori.
Videoen deles inn i 6 bolker; pH-kalibrering, separering, laging av yoghurt, kremost og skjørost/cottage cheese og kjerning av smør. Spørsmål og diskusjon etter hver bolk pluss tilhørende teori.
Videoen viser trinnene i de ulike produktene. Kurset passer for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfasen eller har kommet i gang.
Kurset følges opp med praktisk ystekurs til våren i Trondheim hvor det blir ysting og teori om mozarella, rocotta og steikeost. Egen info og påmelding kommer senere!
Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, NTNU Matteknologi
Kursansvarlig: Kompetansenettverket lokalmat Midt
Støttelitteratur sendes i forkant av kurset.
For spørsmål og påmelding: https://trondelag.pameldingssystem.no/mrmat-2022-digitale-fagdager#/program
Beth Tronstad tlf. 97594332 | www.matnavet.no
MR-mat:
15. februar – Fellesforedrag alle bransjer kl. 10 – 14
16. – 17. februar – Bransjekurs