Innføringskurs ysting og kjerning

15
Feb 2022

15:30
  Stranda vgs., Stranda, Norge

Innføringskurs ysting og kjerning

Dato: 15.-16. februar 2022

Tid: Ystekurset starter kl 15.30 -18.30 (dag1) og 09.00-15.30 (dag 2)

Sted: Stranda vgs. i Møre og Romsdal

Kurset går over 1 og halv dag og kan kombineres med Fellesforedrag under MR-Mat.

Praktisk og teoretisk kurs for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfasen. Kurset gir innføring i melketeknologi, fermentering, hygiene og mikrobiologi. Vi separerer melk, kjerner smør og lager yoghurt og kremost. Vi omtaler også mozzarella og tapping av melk, kun teori. Kurset gir faglig grunnlag for å gå videre på grunnmodul lokal melk.  Støttelitteratur deles ut på kursdag.

Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, NTNU Matteknologi

Kursansvarlig: Kompetansenettverket lokalmat Midt

For spørsmål og påmelding:

Beth Tronstad tlf. 97594332 | www.matnavet.no

Deltakerbegrensning kan komme ift. smitteanbefalinger fra FHI. Vel møtt til praktisk læring!