NETTKURS: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
23
Feb 2024
10:00
Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til nettkurs i produksjon av spekepølser og hel spekemat, 23. februar kl. 10.00-14.00 på Teams.
Kurset vil ta for seg produksjonen av spekepølser fra råvaren gjennom resepten og metodikken til ferdig produkt. Vi vil også ta for oss ulike produksjonsmåter for hel spekemat som spekeskinker og fenalår samt hel spekemat av vilt.
Mer informasjon og påmelding: https://nofima.no/…/nettkurs-i-produksjon-av…/
Foto: Joe Urrutia/Nofima
- NETTKURS: Nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag
01.11.2024 - Kurs i videreforedling av bær (Vesterålen)
10.10.2024 - Kurs om bruk av geitemelk i ost- og yoghurtproduksjon
10.09.2024 - NETTKURS: Farse- og pølseproduksjon
02.09.2024 - Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon
28.08.2024 - Ysting av tradisjonsoster, grunnmodul
05.08.2024 - Digitalt kurs i Trygg mat
11.06.2024 - Sommerbakst – en smak av Norge
04.06.2024 - Partering av rein, bruk av stykningsdeler, pølse og farseproduksjon (2 dager)
27.05.2024 - Kurs i mattrygghet og HACCP-metoden
10.04.2024 - Fagsamling frukt- og bærvin, Vingarden på Jølst
09.04.2024 - Fagnettverk frukt- og bærforedling
19.03.2024 - Käsefestival Sand in Taufers, italienske Sør-Tyrol
14.03.2024 - Nedskjæring og produksjon av enkelte kjøttprodukter
21.02.2024 - Grunnmodul Fjellost og praktisk ysting av mjukost
20.02.2024 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
12.02.2024 - Kurs i ysting og oppstart av eget ysteri
12.02.2024 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra
09.02.2024 - NETTKURS: Pakking og merking av egne lokalmatprodukter
07.02.2024 - Grunnleggende melkeforedling, spørsmål og erfaringer (digitalt)
06.02.2024 - Foredling av grønnsaker
06.02.2024 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
22.01.2024 - Hvordan lykkes i matkonkurranser - webinar
05.12.2023 - Søte fristelser og sjokolade
04.12.2023 - Salgskurs for lokalmatprodusenter
30.11.2023 - Lokalmat på menyen
28.11.2023 - Innføringskurs i fermentering
23.11.2023 - Digitalt kurs i Trygg mat
22.11.2023 - Introduksjon til melkeforedling
21.11.2023 - Kurs i mattrygghet og HACCP
20.11.2023 - Fermentering
17.11.2023 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra
14.11.2023 - MATSMIÅ 2023 - Inspirasjon, møteplass og matfaglige kurs
14.11.2023 - Nedskjæring av småfe og storfe
03.11.2023 - Produksjon av spekemat og røyking av kjøtt
01.11.2023 - Kurs i salting og røyking av reinkjøtt
20.10.2023 - Grunnkurs i siderproduksjon - i Hjelmeland
19.10.2023 - Økonomisk styring og lønnsomhetsutvikling (2 dager)
17.10.2023 - Digitalt: Introduksjon i mattrygghet og HACCP for serveringsbedrifter og kaféer
17.10.2023 - Webinar: Grunnleggende melkeforedling – praktisk demofilm 4 timer
04.10.2023 - Innføringskurs i baking
26.09.2023 - Syltetøy- og geléproduksjon
20.09.2023 - Kurs i frukt- og bærvin
16.09.2023 - Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon
12.09.2023 - Nettkurs: Lær om pakking og merking av egne lokalmatprodukter
05.09.2023 - Unik opplæring i bruk av ville vekster fra sjø og land - 3 samlinger
05.09.2023 - Surdeig - litt videre
05.09.2023 - Surdeig grunnkurs (digitalt)
29.08.2023 - Ystekurs surmjølksostar og fjellost
07.08.2023 - Kurs i samisk lokalmat
22.06.2023 - Kurs i sanking og bruk av ville vekster
20.06.2023 - Grunnmodul lokal kjøttforedling
12.06.2023 - Webinar: Tips til å lykkes i vurderingskonkurranser av drikke
12.06.2023 - Kurs i fermentering med Will Moffat fra b.culture
08.06.2023 - Grunnleggende melkeforedling - Digitalt
24.05.2023 - Et mangfold av grillmat
23.05.2023 - Kurs i sanking av ville vekster
23.05.2023 - Grunnmodul foredling mjølk med Yves Gaüzere og Pascale Baudonnel
21.05.2023 - Grunnmodul i Bærekraftig matproduksjon og forbruk, 3 samlinger
04.05.2023 - Jus- og saftproduksjon
03.05.2023 - Digitalt kurs i Trygg mat
03.05.2023 - Fagdag pommelier – Gabe Cook
19.04.2023 - Selg mer direkte fra gården
19.04.2023 - Teorikurs for ysteriansatte
18.04.2023 - Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon
18.04.2023 - Nettkurs: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
12.04.2023 - Kurs i Trygg mat
22.03.2023 - Nettkurs: Farse- og pølseproduksjon
17.03.2023 - Gammelost og smørkurs (på MR-MAT)
14.03.2023 - Fermenteringskurs (på MR-MAT)
14.03.2023 - Nedskjæring og foredling av kjøtt (på MR-MAT)
14.03.2023 - Tilberedning og servering av lokalmat (på MR-MAT)
14.03.2023 - Baking med surdeig og gjær (på MR-MAT)
14.03.2023 - FAGDAGER LOKAL MAT OG DRIKKE - MRmat
14.03.2023 - Sylting og fermentering av grønnsaker
08.03.2023 - Inspirasjonskurs – Innlandsfisk på menyen (3 dager)
03.03.2023 - Grunnkurs Vinifisering – årshjulet til vinbonden
03.03.2023 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
20.02.2023 - Kurs i foredling av grønnsaker
07.02.2023 - Webinar om nedskjæring
31.01.2023 - Frukt- og bærdesserter
26.01.2023 - Fremtidens bakst
24.01.2023 - Grunnmodul Kjøtt – råvare produksjon og kvalitet (3 samlinger)
17.01.2023 - Innføringskurs i ysting
16.01.2023 - Lefser, flatbrød og baking med urkorn - 3 dager
02.12.2022 - Kurs i røyking, tørking og salting - digitalt/fysisk
30.11.2022 - Nettseminar Trygg foredling av grønnsaker
24.11.2022 - Nedskjæring, pølser og pålegg
18.11.2022 - Kurs i mattrygghet og HACCP
08.11.2022 - Grunnkurs siderproduksjon
02.11.2022 - Røyking, salting og tørking av kjøtt og fisk, 3 dager
21.10.2022 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel (5 dager)
17.10.2022 - Bærekraftige matopplevelser - 3 samlinger
11.10.2022 - Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk
03.10.2022 - Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster
23.09.2022 - Kurs i sylting og safting - Delta digitalt eller fysisk (3 dager)
23.09.2022 - Kurs i nedskjæring, pølser og spekepølser (2 dager)
16.09.2022 - Reinsdyrkurs
14.09.2022 - Kurs i foredling av grønnsaker
13.09.2022 - Kurs i pølse- og påleggsproduksjon
07.09.2022 - Nedskjæring av kjøtt: Storfe, sau, lam og svin (2 dager)
26.08.2022 - Marked 3.0 Sommarkurs: Kalkyler, forhandlings- og marknadsstrategi
08.08.2022 - Vidda på menyen – Inspirasjonskurs i samisk matkunst og ølbrygging
26.07.2022 - Ville urter til foredling og glede (2 dager)
27.06.2022 - Grunnmodul ville nyttevekster fra sjø og land. 4 samlinger
21.06.2022 - Ystekurs - praktisk
11.06.2022 - HACCP kurs (3 dager)
09.06.2022 - Grunnmodul salg og marked. 3 samlinger
08.06.2022 - Temadag - Slakting på egen gård
02.06.2022 - Sous vide i egen servering - hvordan få bedre lønnsomhet og holdbarhet?
24.05.2022 - Grunnkurs i siderproduksjon
27.04.2022 - Kurs i videreforedling av kjøtt med Magnus Thorvik fra Indre Oslo matforedling (2 dager)
25.04.2022 - Introduksjon i Mattrygghet og HACCP serveringsbedrifter og kaféer (digitalt)
05.04.2022 - GRUNNMODUL for SERVERINGSBEDRIFTER, 3 samlinger. NY DATO!!!
05.04.2022 - Surdeig – litt videre
05.04.2022 - Ystekurs på Aalan gård – Delta fysisk eller digitalt.
25.03.2022 - GRUNNMODUL - videreforedling av frukt og bær - 3 samlinger
23.03.2022 - Kurs i Pølseproduksjon – fra råvare til ferdig produkt (2 dager)
23.03.2022 - Lefser, flatbrød og baking med urkorn
11.03.2022 - Trygg mat
08.03.2022 - HACCP-kurs (3 dager)
25.02.2022 - HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter
23.02.2022 - Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker. Digital innføring
17.02.2022 - Lokalmatskole på Østlandet
17.02.2022 - Foredling av viltkjøtt – digital innføring
16.02.2022 - Digitalt - Innføringskurs ysting og kjerning
16.02.2022 - Fagnettverk: Spekematprodukter fra råvare til ferdig produkt - 3 samlinger
16.02.2022 - Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker
15.02.2022 - Framtidens brød med fortidas korn - Digitalt (2 dager)
15.02.2022 - Foredling av viltkjøtt
15.02.2022 - Framtidens brød med fortidas korn
15.02.2022 - Partering av Rein, bruk av stykningsdeler, pølse/farseproduksjon
14.02.2022 - Nedskjæring og foredling av kjøttprodukter
09.02.2022 - Praktisk, digitalt ystekurs: bløt blåmuggost og kittost
02.02.2022 - Grunnkurs i surdeig (digitalt)
26.01.2022 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra, 3 dager NB! NY DATO
25.01.2022 - Ostesamling med fokus på bløt blåmuggost og kittost (2 dager) NB!!! NY DATO
19.01.2022 - Kurs i nedskjæring av storfe og bruk av råvarer (2 dager) NB!! NY DATO - NYTT STED
14.01.2022 - Nettkurs Merking og næringsdeklarasjon
12.01.2022 - Kurs i bake- og steiketeknikker, 3 dager
09.01.2022 - Budsjett – få det på plass
31.12.2021 - Reinslakt på tradisjonelt samisk vis
31.12.2021 - Kurs i Julepølser
11.12.2021 - Trygg mat
08.12.2021 - Kurs i Videreforedling av kjøtt (2 dager) - AVLYST!
22.11.2021 - Pølseverksted
17.11.2021 - Kurs i innmatproduksjon
16.11.2021 - Kurs i trygg mat
09.11.2021 - Mattrygghet og HACCP
04.11.2021 - Grunnkurs i siderproduksjon
03.11.2021 - Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk, 4 dager
01.11.2021 - Dagskurs i produksjon av hel spekemat
28.10.2021 - Innføringskurs i ysting
24.10.2021 - Pølse, spekepølse og metode med Bodil Nordjorde (3 dager)
22.10.2021 - Konservering av rotgrønsaker, sursylting for kommersielt sal
21.10.2021 - Kurs i røyking av rein og viltkjøtt
01.10.2021 - Innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent
01.10.2021 - Kaffegodt - dagskurs for søte deiger
28.09.2021 - Foredling av grønnsaker
14.09.2021 - Videregående kurs i spekemat
07.09.2021 - Kurs i nedskjæring og økt utbytte av slakteskrotten
30.08.2021 - Kurs i surdeigsbaking
30.08.2021 - Kurs i dyrking og sanking av nyttevekster til mat og drikke
12.08.2021 - Digitalt lefse og flatbrødkurs med Bodil Nordjore (3 dager)
02.07.2021 - Kurs i dyrking og sanking av nyttevekster til mat og drikke
24.06.2021 - Nettkurs i produksjon av spekepølse og hel spekemat
23.06.2021 - Nettkurs i farse og pølseproduksjon
21.06.2021 - Nedskjæring av kjøtt – storfe, sau, lam og gris (3 dager)
18.06.2021 - Nettkurs i nedskjæring av storfe og andre dyreslag - NY DATO!
15.06.2021 - Nettkurs - Lokalmat og prissetting
10.06.2021 - Introduksjon og oppfriskning IK-mat og HACCP
01.06.2021 - Nettkurs i bruk av pektin i frukt- og bærprodukter
27.05.2021 - Digitalt HACCP kurs
08.05.2021 - Grunnmodul lokal kjøttforedling - Tre samlinger totalt
19.04.2021 - Digitalt ystekurs
16.04.2021 - Innføringskurs Ville vekster og smaker. Digitalt på Teams
14.04.2021 - Grunnmodul videreforedling av frukt og bær - Tre samlinger totalt
13.04.2021 - Lokalmat i digitale kanaler - 3 nettsamlinger
07.04.2021 - Cerealfagdagen - digitalt
10.03.2021 - HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter
10.03.2021 - Nedskjæring av kjøtt – sau, lam og gris
05.03.2021 - Innføringskurs ysting og kjerning
25.02.2021 - Nettkurs i nedskjæring av storfe
18.02.2021 - Nettkurs i røyking av kjøtt og fisk
16.02.2021 - Nettkurs i salting av kjøtt til spekemat
16.02.2021 - Digitale fagdager lokal mat og drikke 2021
09.02.2021 - Det Norske Måltid - Digitalt prisdryss
05.02.2021 - Kurs i lokal foredling av mjølk, del 2
01.02.2021 - Innføringskurs i ysting
25.01.2021 - Foredling av bær- og rabarbra
31.12.2020 - Nettkurs: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
17.12.2020 - Næringsberegning og merking - kjøttvarer
03.12.2020 - Pølseproduksjon - farsemetodikk
01.12.2020 - Kjøttråstoff og reseptoppbygging
24.11.2020 - Pølsemaker, pølsemaker, hvor har du gjort av deg?
04.11.2020 - Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten
02.11.2020 - Mattrygghet og HACCP
22.10.2020 - Spennende bakst med grønn vri
21.10.2020 - Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer
24.09.2020 - Økt utbytte av småfe og geit
22.09.2020 - Flatbrød - en verden av muligheter
22.09.2020 - Ekstra innføringskurs i ysting
23.03.2020 - Mat på Mære
11.03.2020 - Grunnmodul – videreforedling av frukt og bær
11.03.2020 - Ostesymposium 2020
09.03.2020 - MRmat 2020
05.03.2020 - Mattrygghet og HACCP
03.03.2020 - Videregående kurs i spekematproduksjon
02.03.2020 - Nedskjæring av sau, lam og gris
28.02.2020 - Grunnmodul lokal kjøttforedling
10.02.2020 - HACCP og mattrygghet
07.02.2020 - GRUNNMODUL KJØTT
07.02.2020 - Kurs i lokal foredling av mjølk, del 1
02.02.2020 - Kurs med bake- og steketeknikker i steinovn
27.01.2020 - Nedskjæring av rein
22.01.2020 - Grunnkurs i siderproduksjon
13.11.2019 - Hvordan kan vi selge mer lokalmat fra Agder?
12.11.2019 - Kurs i baking med spelt
12.11.2019 - Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?
06.11.2019 - Grunnkurs i siderproduksjon
30.10.2019 - Knekkebrød- og flatbrødkurs
30.10.2019 - Lokalmatverksted
15.10.2019