Produksjon av spekemat og røyking av kjøtt
01
Nov 2023
9:00
Produksjon av spekemat og røyking av kjøtt |
Tid: 1. november 2023 kl 09.00 – 16.00
Sted: Olaåsen gård, Gåra Indre, 9475 Borkenes
Under kurset får du en innføring i følgende tema:
- Råvarer og ingredienser til spekematprodukter
- Salt og saltmetoder
- Fermentering, bruk av melkesyrebakterier.
- Modning, tørking og speking.
- Røyking av kjøtt- og fiskeprodukter
- Pakking og merking
- Salting og fermentering i praksis.
Kurslærer Tom Chr. Johannessen, NOFIMA
Arrangør: Kompetansenettverket for lokalmat i nord
For mer informasjon og påmelding klikk her.
- NETTKURS: Nedskjæring og egenskaper til enkeltmuskler i storfe og andre dyreslag
01.11.2024 - Kurs i videreforedling av bær (Vesterålen)
10.10.2024 - Kurs om bruk av geitemelk i ost- og yoghurtproduksjon
10.09.2024 - NETTKURS: Farse- og pølseproduksjon
02.09.2024 - Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon
28.08.2024 - Ysting av tradisjonsoster, grunnmodul
05.08.2024 - Digitalt kurs i Trygg mat
11.06.2024 - Sommerbakst – en smak av Norge
04.06.2024 - Partering av rein, bruk av stykningsdeler, pølse og farseproduksjon (2 dager)
27.05.2024 - Kurs i mattrygghet og HACCP-metoden
10.04.2024 - Fagsamling frukt- og bærvin, Vingarden på Jølst
09.04.2024 - Fagnettverk frukt- og bærforedling
19.03.2024 - Käsefestival Sand in Taufers, italienske Sør-Tyrol
14.03.2024 - NETTKURS: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
23.02.2024 - Nedskjæring og produksjon av enkelte kjøttprodukter
21.02.2024 - Grunnmodul Fjellost og praktisk ysting av mjukost
20.02.2024 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
12.02.2024 - Kurs i ysting og oppstart av eget ysteri
12.02.2024 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra
09.02.2024 - NETTKURS: Pakking og merking av egne lokalmatprodukter
07.02.2024 - Grunnleggende melkeforedling, spørsmål og erfaringer (digitalt)
06.02.2024 - Foredling av grønnsaker
06.02.2024 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
22.01.2024 - Hvordan lykkes i matkonkurranser - webinar
05.12.2023 - Søte fristelser og sjokolade
04.12.2023 - Salgskurs for lokalmatprodusenter
30.11.2023 - Lokalmat på menyen
28.11.2023 - Innføringskurs i fermentering
23.11.2023 - Digitalt kurs i Trygg mat
22.11.2023 - Introduksjon til melkeforedling
21.11.2023 - Kurs i mattrygghet og HACCP
20.11.2023 - Fermentering
17.11.2023 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra
14.11.2023 - MATSMIÅ 2023 - Inspirasjon, møteplass og matfaglige kurs
14.11.2023 - Nedskjæring av småfe og storfe
03.11.2023 - Kurs i salting og røyking av reinkjøtt
20.10.2023 - Grunnkurs i siderproduksjon - i Hjelmeland
19.10.2023 - Økonomisk styring og lønnsomhetsutvikling (2 dager)
17.10.2023 - Digitalt: Introduksjon i mattrygghet og HACCP for serveringsbedrifter og kaféer
17.10.2023 - Webinar: Grunnleggende melkeforedling – praktisk demofilm 4 timer
04.10.2023 - Innføringskurs i baking
26.09.2023 - Syltetøy- og geléproduksjon
20.09.2023 - Kurs i frukt- og bærvin
16.09.2023 - Kurs i norsk og internasjonal spekematproduksjon
12.09.2023 - Nettkurs: Lær om pakking og merking av egne lokalmatprodukter
05.09.2023 - Unik opplæring i bruk av ville vekster fra sjø og land - 3 samlinger
05.09.2023 - Surdeig - litt videre
05.09.2023 - Surdeig grunnkurs (digitalt)
29.08.2023 - Ystekurs surmjølksostar og fjellost
07.08.2023 - Kurs i samisk lokalmat
22.06.2023 - Kurs i sanking og bruk av ville vekster
20.06.2023 - Grunnmodul lokal kjøttforedling
12.06.2023 - Webinar: Tips til å lykkes i vurderingskonkurranser av drikke
12.06.2023 - Kurs i fermentering med Will Moffat fra b.culture
08.06.2023 - Grunnleggende melkeforedling - Digitalt
24.05.2023 - Et mangfold av grillmat
23.05.2023 - Kurs i sanking av ville vekster
23.05.2023 - Grunnmodul foredling mjølk med Yves Gaüzere og Pascale Baudonnel
21.05.2023 - Grunnmodul i Bærekraftig matproduksjon og forbruk, 3 samlinger
04.05.2023 - Jus- og saftproduksjon
03.05.2023 - Digitalt kurs i Trygg mat
03.05.2023 - Fagdag pommelier – Gabe Cook
19.04.2023 - Selg mer direkte fra gården
19.04.2023 - Teorikurs for ysteriansatte
18.04.2023 - Lær alt du ønsker å vite om pølseproduksjon
18.04.2023 - Nettkurs: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
12.04.2023 - Kurs i Trygg mat
22.03.2023 - Nettkurs: Farse- og pølseproduksjon
17.03.2023 - Gammelost og smørkurs (på MR-MAT)
14.03.2023 - Fermenteringskurs (på MR-MAT)
14.03.2023 - Nedskjæring og foredling av kjøtt (på MR-MAT)
14.03.2023 - Tilberedning og servering av lokalmat (på MR-MAT)
14.03.2023 - Baking med surdeig og gjær (på MR-MAT)
14.03.2023 - FAGDAGER LOKAL MAT OG DRIKKE - MRmat
14.03.2023 - Sylting og fermentering av grønnsaker
08.03.2023 - Inspirasjonskurs – Innlandsfisk på menyen (3 dager)
03.03.2023 - Grunnkurs Vinifisering – årshjulet til vinbonden
03.03.2023 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel
20.02.2023 - Kurs i foredling av grønnsaker
07.02.2023 - Webinar om nedskjæring
31.01.2023 - Frukt- og bærdesserter
26.01.2023 - Fremtidens bakst
24.01.2023 - Grunnmodul Kjøtt – råvare produksjon og kvalitet (3 samlinger)
17.01.2023 - Innføringskurs i ysting
16.01.2023 - Lefser, flatbrød og baking med urkorn - 3 dager
02.12.2022 - Kurs i røyking, tørking og salting - digitalt/fysisk
30.11.2022 - Nettseminar Trygg foredling av grønnsaker
24.11.2022 - Nedskjæring, pølser og pålegg
18.11.2022 - Kurs i mattrygghet og HACCP
08.11.2022 - Grunnkurs siderproduksjon
02.11.2022 - Røyking, salting og tørking av kjøtt og fisk, 3 dager
21.10.2022 - Innføringskurs i ysting med Pascale Baudonnel (5 dager)
17.10.2022 - Bærekraftige matopplevelser - 3 samlinger
11.10.2022 - Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk
03.10.2022 - Mat på lokale ressurser: Sanking og bruk av ville vekster
23.09.2022 - Kurs i sylting og safting - Delta digitalt eller fysisk (3 dager)
23.09.2022 - Kurs i nedskjæring, pølser og spekepølser (2 dager)
16.09.2022 - Reinsdyrkurs
14.09.2022 - Kurs i foredling av grønnsaker
13.09.2022 - Kurs i pølse- og påleggsproduksjon
07.09.2022 - Nedskjæring av kjøtt: Storfe, sau, lam og svin (2 dager)
26.08.2022 - Marked 3.0 Sommarkurs: Kalkyler, forhandlings- og marknadsstrategi
08.08.2022 - Vidda på menyen – Inspirasjonskurs i samisk matkunst og ølbrygging
26.07.2022 - Ville urter til foredling og glede (2 dager)
27.06.2022 - Grunnmodul ville nyttevekster fra sjø og land. 4 samlinger
21.06.2022 - Ystekurs - praktisk
11.06.2022 - HACCP kurs (3 dager)
09.06.2022 - Grunnmodul salg og marked. 3 samlinger
08.06.2022 - Temadag - Slakting på egen gård
02.06.2022 - Sous vide i egen servering - hvordan få bedre lønnsomhet og holdbarhet?
24.05.2022 - Grunnkurs i siderproduksjon
27.04.2022 - Kurs i videreforedling av kjøtt med Magnus Thorvik fra Indre Oslo matforedling (2 dager)
25.04.2022 - Introduksjon i Mattrygghet og HACCP serveringsbedrifter og kaféer (digitalt)
05.04.2022 - GRUNNMODUL for SERVERINGSBEDRIFTER, 3 samlinger. NY DATO!!!
05.04.2022 - Surdeig – litt videre
05.04.2022 - Ystekurs på Aalan gård – Delta fysisk eller digitalt.
25.03.2022 - GRUNNMODUL - videreforedling av frukt og bær - 3 samlinger
23.03.2022 - Kurs i Pølseproduksjon – fra råvare til ferdig produkt (2 dager)
23.03.2022 - Lefser, flatbrød og baking med urkorn
11.03.2022 - Trygg mat
08.03.2022 - HACCP-kurs (3 dager)
25.02.2022 - HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter
23.02.2022 - Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker. Digital innføring
17.02.2022 - Lokalmatskole på Østlandet
17.02.2022 - Foredling av viltkjøtt – digital innføring
16.02.2022 - Digitalt - Innføringskurs ysting og kjerning
16.02.2022 - Fagnettverk: Spekematprodukter fra råvare til ferdig produkt - 3 samlinger
16.02.2022 - Juicing – en bra trend! Drikke av frukt/bær og grønnsaker
15.02.2022 - Framtidens brød med fortidas korn - Digitalt (2 dager)
15.02.2022 - Foredling av viltkjøtt
15.02.2022 - Framtidens brød med fortidas korn
15.02.2022 - Partering av Rein, bruk av stykningsdeler, pølse/farseproduksjon
14.02.2022 - Nedskjæring og foredling av kjøttprodukter
09.02.2022 - Praktisk, digitalt ystekurs: bløt blåmuggost og kittost
02.02.2022 - Grunnkurs i surdeig (digitalt)
26.01.2022 - Digitalt kurs i foredling av bær og rabarbra, 3 dager NB! NY DATO
25.01.2022 - Ostesamling med fokus på bløt blåmuggost og kittost (2 dager) NB!!! NY DATO
19.01.2022 - Kurs i nedskjæring av storfe og bruk av råvarer (2 dager) NB!! NY DATO - NYTT STED
14.01.2022 - Nettkurs Merking og næringsdeklarasjon
12.01.2022 - Kurs i bake- og steiketeknikker, 3 dager
09.01.2022 - Budsjett – få det på plass
31.12.2021 - Reinslakt på tradisjonelt samisk vis
31.12.2021 - Kurs i Julepølser
11.12.2021 - Trygg mat
08.12.2021 - Kurs i Videreforedling av kjøtt (2 dager) - AVLYST!
22.11.2021 - Pølseverksted
17.11.2021 - Kurs i innmatproduksjon
16.11.2021 - Kurs i trygg mat
09.11.2021 - Mattrygghet og HACCP
04.11.2021 - Grunnkurs i siderproduksjon
03.11.2021 - Innføringskurs i ysting og foredling av rå melk, 4 dager
01.11.2021 - Dagskurs i produksjon av hel spekemat
28.10.2021 - Innføringskurs i ysting
24.10.2021 - Pølse, spekepølse og metode med Bodil Nordjorde (3 dager)
22.10.2021 - Konservering av rotgrønsaker, sursylting for kommersielt sal
21.10.2021 - Kurs i røyking av rein og viltkjøtt
01.10.2021 - Innføringskurs i siderproduksjon med sidersmaking og besøk til siderprodusent
01.10.2021 - Kaffegodt - dagskurs for søte deiger
28.09.2021 - Foredling av grønnsaker
14.09.2021 - Videregående kurs i spekemat
07.09.2021 - Kurs i nedskjæring og økt utbytte av slakteskrotten
30.08.2021 - Kurs i surdeigsbaking
30.08.2021 - Kurs i dyrking og sanking av nyttevekster til mat og drikke
12.08.2021 - Digitalt lefse og flatbrødkurs med Bodil Nordjore (3 dager)
02.07.2021 - Kurs i dyrking og sanking av nyttevekster til mat og drikke
24.06.2021 - Nettkurs i produksjon av spekepølse og hel spekemat
23.06.2021 - Nettkurs i farse og pølseproduksjon
21.06.2021 - Nedskjæring av kjøtt – storfe, sau, lam og gris (3 dager)
18.06.2021 - Nettkurs i nedskjæring av storfe og andre dyreslag - NY DATO!
15.06.2021 - Nettkurs - Lokalmat og prissetting
10.06.2021 - Introduksjon og oppfriskning IK-mat og HACCP
01.06.2021 - Nettkurs i bruk av pektin i frukt- og bærprodukter
27.05.2021 - Digitalt HACCP kurs
08.05.2021 - Grunnmodul lokal kjøttforedling - Tre samlinger totalt
19.04.2021 - Digitalt ystekurs
16.04.2021 - Innføringskurs Ville vekster og smaker. Digitalt på Teams
14.04.2021 - Grunnmodul videreforedling av frukt og bær - Tre samlinger totalt
13.04.2021 - Lokalmat i digitale kanaler - 3 nettsamlinger
07.04.2021 - Cerealfagdagen - digitalt
10.03.2021 - HACCP kurs – tilrettelagt for reinkjøttprodusenter
10.03.2021 - Nedskjæring av kjøtt – sau, lam og gris
05.03.2021 - Innføringskurs ysting og kjerning
25.02.2021 - Nettkurs i nedskjæring av storfe
18.02.2021 - Nettkurs i røyking av kjøtt og fisk
16.02.2021 - Nettkurs i salting av kjøtt til spekemat
16.02.2021 - Digitale fagdager lokal mat og drikke 2021
09.02.2021 - Det Norske Måltid - Digitalt prisdryss
05.02.2021 - Kurs i lokal foredling av mjølk, del 2
01.02.2021 - Innføringskurs i ysting
25.01.2021 - Foredling av bær- og rabarbra
31.12.2020 - Nettkurs: Produksjon av spekepølser og hel spekemat
17.12.2020 - Næringsberegning og merking - kjøttvarer
03.12.2020 - Pølseproduksjon - farsemetodikk
01.12.2020 - Kjøttråstoff og reseptoppbygging
24.11.2020 - Pølsemaker, pølsemaker, hvor har du gjort av deg?
04.11.2020 - Kurs i nedskjæring, økt utbytte av slakteskrotten
02.11.2020 - Mattrygghet og HACCP
22.10.2020 - Spennende bakst med grønn vri
21.10.2020 - Syltetøy og gelé med mindre sukker og bruk av alternative søtningsstoffer
24.09.2020 - Økt utbytte av småfe og geit
22.09.2020 - Flatbrød - en verden av muligheter
22.09.2020 - Ekstra innføringskurs i ysting
23.03.2020 - Mat på Mære
11.03.2020 - Grunnmodul – videreforedling av frukt og bær
11.03.2020 - Ostesymposium 2020
09.03.2020 - MRmat 2020
05.03.2020 - Mattrygghet og HACCP
03.03.2020 - Videregående kurs i spekematproduksjon
02.03.2020 - Nedskjæring av sau, lam og gris
28.02.2020 - Grunnmodul lokal kjøttforedling
10.02.2020 - HACCP og mattrygghet
07.02.2020 - GRUNNMODUL KJØTT
07.02.2020 - Kurs i lokal foredling av mjølk, del 1
02.02.2020 - Kurs med bake- og steketeknikker i steinovn
27.01.2020 - Nedskjæring av rein
22.01.2020 - Grunnkurs i siderproduksjon
13.11.2019 - Hvordan kan vi selge mer lokalmat fra Agder?
12.11.2019 - Kurs i baking med spelt
12.11.2019 - Pølsemaker, pølsemaker hvor har du gjort av deg?
06.11.2019 - Grunnkurs i siderproduksjon
30.10.2019 - Knekkebrød- og flatbrødkurs
30.10.2019 - Lokalmatverksted
15.10.2019