Kurs i frukt- og bærvin

16
Sep 2023

10:00
  Rå Videregående Skole, Laskenvegen, 9475 Borkenes, Norge

[tb_google_map address="Rå Videregående Skole, Laskenvegen, 9475 Borkenes, Norge" height="150px"]

DATO:  16 – 17 september

TID:  Kl 10-17 (middag kl 19), 16. sept.  Kl 9-16, 17. sept.

 

Kurset vil gi en innføring i produksjon av vin basert på ville eller dyrka bær, frukter og urter med gjennomgang av de viktigste trinnene i produksjonen, regelverket som gjelder for produksjon og omsetning av alkoholholdig drikke og andre faktorer som er viktige for en vellykket satsing på produksjon av vin av god kvalitet.

På kvelden første kursdag inviteres alle deltagere til middag med vinsmaking av ulike bærviner

 

Kursholdere

Eivind Vangdal, leder Eivind Vangdal Siderråd AS og har lang erfaring med å holde kurs i siderproduksjon for frukt- og drikkeprodusenter i regi av Kompetansenettverket for lokalmat. Han har arbeidet med frukt og sider produksjon som forsker ved NIBIO, og forfattet fagboken «Siderboka – frå frukthagen til ferdig produkt på flaske».

 

Johan Setnes driver Tuen vingård i Romsdalen og har mer enn 40 års erfaring med vinproduksjon basert på råstoff fra Romsdalsnaturen. Han er forfatter av boka «Vin med smaker fra naturen», og har lang erfaring med formidling av sine kunnskaper om vinlegging gjennom foredrag, kurs og vinsmaking.

 

Mer informasjon og påmelding:   https://nibio.pameldingssystem.no/kurs-i-frukt-og-baervin#/home