Grunnmodul i Bærekraftig matproduksjon og forbruk, 3 samlinger

04
May 2023

9:00
  Mosjøen videregående skole studiested Marka, Hongaardsvegen 33 8658 Mosjøen

[tb_google_map address="Mosjøen videregående skole studiested Marka, Hongaardsvegen 33 8658 Mosjøen" height="150px"]

DATO:

  1. samling:  4 – 5 mai
  2. samling:  24 – 26 mai
  3. samling:  5 – 7 juni

STED: Mosjøen videregående skole studiested Marka, Hongaardsvegen 33, 8658 Mosjøen

 

Forbrukere og tilreisende er opptatt av at maten de spiser er bærekraftig. Hva kjennetegner norsk bærekraftig mat? Hvordan kan vi bruke mer mat produsert på norske ressurser? Og hvordan kan det bidra til norsk matsikkerhet? Hva kjennetegner matopplevelser produsert på norske råvarer og mattradisjoner?

Kurset gir deg kunnskap i å produsere og tilberede bærekraftig mat. Du lærer om hvordan lokalmat henger sammen med bærekraftsprinsippene, og hvordan du kan formidle denne innsikten videre, med fokus på bruk og foredling av lokale råvarer.

Kurset passer både for lokalmatprodusenter som vil lære mer om bærekraftig matproduksjon, og serveringsbedrifter som ønsker å tilby bærekraftige matopplevelser.

Tema:

  1. Samling: Mat langs historielinjen
  2. Samling: Matproduksjon og råvarer fra norsk natur
  3. samling: Konservering og foredling

Du vil lære både gjennom teori, praktiske øvelser og besøk hos serveringsbedrift.

Ta kontakt med Per Teodor Tørrissen (pertor@vgs.nfk.no) for mer informasjon om kurset.

 

For mer informasjon om kurset:

https://nibio.no/tema/mat/kompetansenettverk-for-lokalmat-i-nord/kurs?locationfilter=true