Fagnettverk frukt- og bærforedling

19
Mar 2024

9:00

Kompetansenettverket for Lokalmat Øst inviterer til Fagnettverk frukt og bær. Kurset går over 2 samlinger, 2 dager per samling. Lær om pressing av frukt/bær og produksjon av jus, saft, syltetøy og gelé.

TID: 19.-29. mars og 16.-17. april 2024

STED: Nofima AS, Osloveien 1, 1430 Ås

PRIS: Kr 4950,- pr. person inkl. lunsj og kursmateriell

INNHOLD:

Noen av temaene som blir gjennomgått:

  • Frukt og bær som råvare
  • Pressing og produksjon av jus og saft
  • Forbehandling før pressing, for økt utbytte
  • Produksjon av syltetøy og gelé
  • Sensorikk
  • Varmebehandling
  • Tilsetnings- og hjelpestoffer
  • Fortykningsmidler, med fokus på pektin
  • Utstyr
  • Emballering
  • Lagring
  • Måling av pH og °Brix
  • Regelverk merking

Kurset vil omfatte både teori og praktiske øvelser. For å tilby et mest mulig relevant kurs, ber vi om at det ved påmelding gis informasjon om hvilke problemstillinger, råvarer og produkter deltagerne er interesserte i, slik at dette om mulig kan bli belyst i løpet av kurset.

For mer informasjon og påmelding, følg lenken: Fagnettverk frukt- og bærforedling | Nofima

Foto: Joe Urrutia, Nofima