Nettkurs i bruk av pektin i frukt- og bærprodukter

27
May 2021

10:00
  Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Nettkurs

Bruk av pektin i frukt- og bærprodukter

Dato: 27. mai 2021 på Teams (de vil få tilsendt en link til kurset)

Tid: 10.00 – 12.00.

For påmelding og nærmere informasjon, se her. Bindende påmelding innen 23. mai 2021.

Frukt og bær er gode kilder for mange stoffer som virker positivt på helsen vår, og det er viktig at de produktene vi lager er både velsmakende og produsert på beste mulige måte.

Kurset vil ta for seg bruk av pektin i produkter basert på frukt og bær. Det blir en gjennomgang av hva pektin er, hvordan det brukes, og mulige tiltak når produktet ikke får ønsket konsistens.

MÅLET MED KURSET
Gi deltakerne grunnleggende kompetanse om pektin i produkter laget av frukt og bær, og hvordan man kan oppnå stabile, gode produkter.

Noen av temaene som vil belyses:

– hva pektin er

– regelverk

– hvordan løse opp pektin

– dosering av pektin

– mulige tiltak for å oppnå ønsket konsistens

 MÅLGRUPPE

Lokalmatprodusenter (<10 årsverk) innen prosessering av norske frukt- og bærprodukter. Kurset er beregnet for kommersielle aktører som produserer for salg.