Grunnleggende melkeforedling, spørsmål og erfaringer (digitalt)

06
Feb 2024

14:00

TID:  kl 14 – 18

STED: Teams – lenke sendes ut dagen i forveien

 

Digitalt kurs for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfase, eller for deg som arbeider i ysteri og som ønsker å repetere melketeknologi, hygiene og mikrobiologi. Filmopptak i meieri viser foredling av seks ulike produkt. Vi går gjennom steg for steg og kobler teori til praksis.

Filmens inndeling:

  • pH kalibrering
  • Separering
  • Yoghurt
  • Kremost, Skjørost, Cottage cheese
  • Rømme
  • Smør
  • Smaking og produktvurdering

 

Mellom hvert tema tar vi oss tid til spørsmål og diskusjon «live».

 

Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, utdannet innen Matteknologi/Matvitenskap. Hun underviser på NTNU og Trøndelag høyere yrkesfagskole på Byåsen og er i flere år benyttet som rådgiver i Kompetansenettverket lokalmat Midt.

 

Påmelding og mer info: https://gkms.no/

Kontakt:  Beth Tronstad | 97594332 | bjotro@trondelagfylke.no