Nettkurs i salting av kjøtt til spekemat

16
Feb 2021

10:00
  Nofima Ås, Osloveien, Ås, Norge

Nettkurs i salting av kjøtt til spekemat

Dette kurset vil ta for seg salting av kjøtt til spekemat. Salting av kjøtt og andre næringsmidler har lange tradisjoner innen konservering av mat. Lenge før kjøleskapet sin eksistens ble salt brukt til å konservere mat.

Kurset starter kl. 10.00 og varer til kl. 12.00.
Meld deg på via lenken her. Frist for påmelding er 12. februar, og påmeldingen er bindende.

De senere år er det også satt søkelys på forbruket av salt og i den forbindelsen er det viktig med riktig kunnskap om salting av blant annet kjøtt slik at vi ikke bruker mer enn det som er nødvendig for å oppnå riktig kvalitet i produktene våre. Vi har spekemat fra Italia med mindre salt enn i Norge, hvordan er det mulig? Hva gjør at noe er salt, mens andre produkter er lite salt. Dette og mer skal vi se på i dette kurset.

Målgruppe

Målgruppen for dette kurset er lokalmatprodusenter med opptil 10 ansatte som forelder norske kjøttråvarer, eller de som ønsker å starte med en slik produksjon. Kurset er beregnet for kommersielle aktører som produserer for salg.