Et mangfold av grillmat
23
May 2023
10:00
Osloveien 1, Ås, Norge
TID: 23.-24. mai 2023, kl. 10:00 – 16:00
STED: Nofima, Osloveien 1, 1340 Ås
Pølser, burgere og annen grillmat er noe vi aldri blir lei. Hvert år kommer det nye grillprodukter på markedet og mangfoldet er stort.
Men, for å kunne lage gode grillprodukter trenger man kunnskap, noe dette kurset vil gi i både teori og praksis
Vi lager ulike pølsevarianter, burgere og andre kjøttprodukter som passer godt til grillsesongen. Det meste av tiden vil vi være i pølsemakeriet, så ta gjerne med egnet arbeidstøy om mulig.
Mål med kurset:
- Deltagerne skal lære å lage sine egne grillprodukter
- Deltagerne skal lære teori og praktisk farseproduksjon
- Deltagerne skal lære om kjøttråvaren og om hjelpe- og tilsetningsstoffer for å produsere de beste grillproduktene.
Kursinnhold:
- Lære om kjøttråvaren fra ulike dyreslag
- Bruk av krydder og marinader
- Hjelpe- og tilsetningsstoffer, hva bør man bruke og hvorfor
- Hvordan virker de ulike ingrediensene i et farseprodukt, metodikken er viktig
- Reseptberegning
- Produksjon av produkter ved hjelp av ulikt utstyr som kvern, hakke og blander
- Merkeregler, vi sørger for at varedeklarasjonen blir riktig
- Produktevaluering – vi tar en evaluering av produktene. Dersom noen ønsker, har man anledning til å ta med egne produkter til denne evalueringen
Vi ser for oss to innholdsrike dager med produksjon av flere pølsevarianter, burgere og hele kjøttprodukter tilpasset grillsesongen.
Les mer og meld deg på her: Et mangfold av grillmat | Nofima
Foto: Foto: Marek Mucha, Unsplash