Knekkebrød- og flatbrødkurs

30
Oct 2019

9:00
  Nofima Ås, Osloveien 1, 1430 Ås, Ås, Norway

Dagskurs som tar for seg kategorien knekkebrød og flatbrød. Praktisk kurs i baking der fokus ligger på forskjellige teknikker og prosesser og hvordan man kan bruke dette for å gi variasjon i produktets smak og konsistens.

Mål

Kurset vil danne grunnlag for større forståelse av bakeprosessen og hva som er mulig å få til med ulike metoder og forståelse av de råvarene som brukes.

Målgruppe

Lokale produsenter som faller inn under Kompetanse-nettverket for lokalmat (med opptil 10 ansatte), og som ønsker å ta i bruk og videreutvikle norske, lokale ressurser.

Kursinnhold

  • Knekkebrød (flytende deig, faste deiger og frøbasert)
  • Flatbrød (variasjon i deigkonsistens)

Dagen blir en veksling mellom teori og praksis med prat rundt deiger/ baking i bakeriet. Det bakes med forskjellig typer mel og kornarter (rug, spelt, emmer, hvete).

Du finner påmeldingslenken på Nofimas nettsider. Bindende påmelding innen 24. oktober.