Ystekurs – praktisk

11
Jun 2022

8:00
  Trondheim Fagskole, Selsbakkvegen, Trondheim, Norge

TID: kl. 8.00 – 16.30

STED: Trondheim fagskole, Treningsmeieriet, Byåsen

 

I dag spiser stadig flere lokalprodusert ost og mangfoldet har økt betraktelig. Vi yster mykostene Mozzarella, Steikost og Ricotta og går gjennom produksjonstrinnene:

  • Pasteurisering og standardisering
  • Syrning – Termofil syrekultur
  • Løpning
  • Skjæring
  • Henstand/hvile
  • Drenering – egne prosedyrer videre for Mozzarella, Steikost og Ricotta.

 

 

 

 

 

 

Praktiske øvelser, især i animalske produksjoner, er viktig og fremmer mer kunnskap og ferdigheter om ingredienser, utstyr og fremgangsmåter og bidrar til mer mangfold og mat som er trygg.

Mer info/påmelding: https://trondelag.pameldingssystem.no/ystekurs

Spørsmål: bjotro@trondelagfylke.no | M: 975 94 332