Nettkurs Merking og næringsdeklarasjon
12
Jan 2022
10:00
Kurset tar for seg råvarer, ingredienser og tilsetninger som brukes i oppbygningen av ulike resepter.
Vi går gjennom funksjonalitet til enkeltingredienser samtidig som vi ser på helheten for å øke forståelsen av sammenhengen mellom råvarene i resepten og hvordan vi bruker dette til å regne ut selve næringsinnholdet i den totale resepten som fett, mettet fett, protein, karbohydrat, sukkerarter, salt og energinivået.
Kurset vil være en blanding av gjennomgang av merkereglene (Matinformasjonsforordningen, EU nr. 1169/2011) og betydningen for deg som produsent samt praktisk næringsberegning.
Deltakerne får en innføring i oppbygging av resepter, hvor mye som trengs av hver ingrediens og hvorfor. Her får du lære hvordan du lager ulike resepter.
Vi vil i første omgang bruke kjøtt og kjøttprodukter som eksempel, men kunnskapen i kurset er like aktuell for produsenter av andre næringsmidler.
TIDSPUNKT: 12. jan 2022, kl. 10:00-14:00
STED: Teams (digitalt)