Nettkurs Merking og næringsdeklarasjon

12
Jan 2022

10:00

Kurset tar for seg råvarer, ingredienser og tilsetninger som brukes i oppbygningen av ulike resepter.

Vi går gjennom funksjonalitet til enkeltingredienser samtidig som vi ser på helheten for å øke forståelsen av sammenhengen mellom råvarene i resepten og hvordan vi bruker dette til å regne ut selve næringsinnholdet i den totale resepten som fett, mettet fett, protein, karbohydrat, sukkerarter, salt og energinivået.

Kurset vil være en blanding av gjennomgang av merkereglene (Matinformasjonsforordningen, EU nr. 1169/2011) og betydningen for deg som produsent samt praktisk næringsberegning.

Deltakerne får en innføring i oppbygging av resepter, hvor mye som trengs av hver ingrediens og hvorfor. Her får du lære hvordan du lager ulike resepter.

Vi vil i første omgang bruke kjøtt og kjøttprodukter som eksempel, men kunnskapen i kurset er like aktuell for produsenter av andre næringsmidler.

TIDSPUNKT: 12. jan 2022, kl. 10:00-14:00

STED: Teams (digitalt)