Innføringskurs ysting og kjerning
25
Feb 2021
8:00
Mære landbruksskole, Mæresvegen, Sparbu, Norge
Innføringskurs i ysting og kjerning
Dato: 25.-26.februar 2021
Tid: 08.00 – 16.00 (dag 1) og 08.00 – 14.00 (dag 2)
Kurset går over en og en halv dag. Praktisk og teoretisk kurs for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfasen. Kurset gir innføring i melketeknologi, fermentering, hygiene og mikrobiologi. Vi separerer melk, kjerner smør og lager yoghurt, kremost, cottage cheese eller skjørost. Kurset gir faglig grunnlag for å gå videre på grunnmodul lokal melk.
Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, NTNU Matteknologi.
Kursansvarlig: Kompetansenettverket Midt
Faglitteratur deles ut på kursdag.
Deltakerbegrensning grunnet covid19.
For spørsmål og påmelding: ta kontakt www.matnavet.no på Mære
eller tlf. 97594332/ 74175400
Vel møtt til praktisk læring!