Nedskjæring av kjøtt – sau, lam og gris

05
Mar 2021

0:00
  Nordkjosbotn videregående skole, Ringveien, Nordkjosbotn, Norge

Nedskjæring av kjøtt – sau, lam og gris

Dato: 5.mars – 7.mars 2021  (Oppstart fredag ettermiddag og slutt søndag til lunsj).

Sted: Nordkjosbotn vgs., Nordkjosbotn

Kurset vil gi kunnskap om nedskjæring av slakt fra lam og gris, og hvordan stykningsdeler og produksjonskjøtt kan utnyttes i produksjon av kjøttvarer. I tillegg skal vi lage noen enkle påleggssorter, gå gjennom salting, speking og produksjon av spekepølser.

Teori og praktiske øvelser.

Påmeldingsfrist: 1. mars

Arrangør: Bondens Marked Troms. For nærmere informasjon om kurset se her.

Påmelding til: Rune Jensen, mail: fotogjeteren@gmail.com eller tlf. 900 98 971

Pris: Kr 2500,- . Påmelding er bindende og faktura sendes.

Kurset vil gi kunnskap om nedskjæring av slakt fra lam og gris, og hvordan stykningsdeler og produksjonskjøtt kan utnyttes i produksjon av kjøttvarer. I tillegg skal vi lage noen enkle påleggssorter, gå gjennom salting, speking og produksjon av spekepølser.

Teori og praktiske øvelser.

 

Kurslærer Bength Hanssen

Lærer på Senja videregående skole, restaurant og matfag. Kokk- og stuertutdanning. Butikkslakterutdanning- den første som ble utdannet i Norge.

Jobbet i kjøttindustrien som produksjonsleder, slakter på Nortura, vært lærer i 26 år.

Har i mange år jobbet som konsulent og drevet med videreutvikling av bedrifter og deres produkter.