Grunnleggende melkeforedling – digital

09
Sep 2023

10:00

TID:  kl 10 – 14

STED: Digialt på teams (link sendes ut)

 

Digitalt kurs for deg med interesse for videreforedling av melk i etableringsfase, eller for deg som arbeider i ysteri og som ønsker å repetere melketeknologi, hygiene og mikrobiologi. Filmopptaket er gjort i meieriet og viser hvordan arbeidsoppgavene gjøres i praksis og teorien bak.

Filmen er delt i seks bolker:

  1. pH kalibrering
  2. Separering
  3. Yoghurt
  4. Kremost, Skjørost og Cottage cheese
  5. Rømme
  6. Smaking og produktvurdering

Mellom hvert tema tar vi oss tid til spørsmål og diskusjon «live».

Fagansvarlig: Kari Helgetun Langfoss, utdannet innen Matteknologi/Matvitenskap. Hun underviser på NTNU og Trøndelag høyere yrkesfagskole på Byåsen og er i flere år benyttet som rådgiver i Kompetansenettverket lokalmat Midt.

 

Mer informasjon og påmelding:  https://trondelag.pameldingssystem.no/digitalt-kurs-i-grunnleggende-melketeknologi-9-september-med-praktisk-demofilm-kl-10-14

Kursansvarlig: Beth Tronstad | 97594332 | bjotro@trondelagfylke.no